Οι επενδυτές της Uber πουλάνε «όσο-όσο» τις μετοχές τους και η SoftBank τις αγοράζει

Οι επενδυτές της Uber πουλάνε «όσο-όσο» τις μετοχές τους και η SoftBank τις αγοράζει

Η ιαπωνική εταιρεία φημολογείται ότι θα αποκτήσει μετοχές δισεκατομμυρίων.

Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός SoftBank έχει προσεγγίσει την Uber ώστε να αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της – αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η οποία επικαλείται έγκυρες πηγές.

Η SoftBank έχει ήδη επενδύσει σε τρεις ride-sharing εταιρείες στην Ασία: στην Grab με έδρα τη Σιγκαπούρη, στην Ola στην Ινδία και στην Didi Chuxing στην Κίνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες της SoftBank με την Uber βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί καιρό μέχρι να κλειστεί, αφού η εταιρεία πρέπει πρώτα να βρει νέο CEO μετά την αποχώρηση του Κάλανικ.

Σε δεύτερο δημοσίευμα, αυτή τη φορά στο Bloomberg, η Softbank φέρεται να κοιτάζει να εξαγοράσει μετοχές των επενδυτών οι οποίοι έχουν πλέον θορυβηθεί με τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην Uber και τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της.

Να σημειωθεί πώς μόλις μερικά εικοσιτετράωρα πριν έγινε γνωστή η επένδυση της SoftBank στην Grab, η οποία πλέον αποτιμάται στα 6 δις. δολάρια – και αν συνυπολογίσει κανείς πώς έχει το 95% της αγοράς και δραστηριότητα σε πάνω από 60 πόλεις, αυτά τα χρήματα μπορούν να αυξηθούν πολύ εύκολα.

Η SoftBank δημιουργήσει μια φήμη σχετικά με την πρόθεση της να επενδύσει σε νέες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι την Ινδία και τις ΗΠΑ και σίγουρα έχουμε ακόμα πολλά να δούμε.