Η Epic Games φέρνει το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο Fortnite και μοιράζει 40 εκατ. δολάρια

Η Epic Games φέρνει το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο Fortnite και μοιράζει 40 εκατ. δολάρια
Ποιοι θα καταφέρουν να γίνουν οι καλύτεροι όλου του κόσμου;

Η Epic Games ανακοίνωσε το πρώτο στην ιστορία του παγκόσμιο κύπελλο Fortnite, με τα χρηματικά έπαθλα να φτάνουν συνολικά τα 40 εκατ. δολάρια!

Ο διαγωνισμός ξεκινά διαδικτυακά από τις 13 Απριλίου και μπορούν να συμμετάσχουν παίκτες ηλικίας από 13 ετών και άνω. Οι ζώνες όπου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικοί αγώνες είναι: Ευρώπη, Ασία, Βραζιλία, Ωκεανία, Ανατολικές και Δυτικές ακτές Βορείου Αμερικής.

Η online διαδικασία θα διαρκέσει για δέκα εβδομάδες, και κάθε εβδομάδα η Epic θα μοιράζει 1 εκατ. δολάρια για τους κορυφαίους ανά γεωγραφική ζώνη. Η πρώτη θέση ανταμείβεται με 5.000 δολάρια, αλλά ακόμη κι αν κάποιος παίκτης βρεθεί από τη 1000ή θέση και κάτω, μπορεί να διεκδικήσει 100 δολάρια ή και περισσότερα ανά εβδομάδα.

Οι κορυφαίοι κάθε εβδομάδας θα λαμβάνουν αυτόματα πρόσκληση για τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του διασημότερου διαδικτυακού video game στον κόσμο, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη από τις 26-28 Ιουλίου. Το συνολικό χρηματικό έπαθλο της τελικής φάσης φτάνει τα 30 εκατ. δολάρια, ενώ η Epic έχει δεσμεύσει συνολικά 100 εκατ. δολάρια για όλους τους διαγωνισμούς Fortnite που θα διοργανώσει μέσα στο 2019.

Όσοι προκριθούν θα αγωνιστούν σόλο ή ανά ζευγάρια για κάθε εβδομάδα, ούτως ώστε να αλλάζει το στυλ και ο τρόπος πρόκρισης. Δεν θα χρειαστεί για κανέναν να δηλώσει από πριν συμμετοχή στο event, αλλά απλώς μπορεί από ειδικό κελί στο μενού του παιχνιδιού να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Ο πρώτος γύρος θα γίνεται τις καθημερινές, και οι ημιτελικοί και τελικοί της εβδομάδας τα Σαββατοκύριακα. Οι ώρες συμμετοχές ποικίλουν ανά γεωγραφική περιοχή.