Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται επιδότηση τόκων για δάνεια

Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται επιδότηση τόκων για δάνεια
Photo: pixabay.com
Βασική προϋπόθεση λήψης της ενίσχυσης είναι η δέσμευση της επιχείρησης να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στις 19 Μαρτίου έως το τέλος του 2020 - Eως και 31 Αυγούστου οι αιτήσεις.

Έως και τις 31 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν ή πλήττονται από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να λάβουν με την μορφή επιδότησης το σύνολο των τόκων των ενήμερων δανείων που κατέβαλαν για το διάστημα Απριλίου- Αυγούστου 2020.

Βασική προϋπόθεση λήψης της ενίσχυσης είναι η δέσμευση της επιχείρησης να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε στις 19 Μαρτίου έως το τέλος του 2020.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες που έχουν ενήμερα δάνεια, έχει προϋπολογισμό 750 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθούν οι υποχρεώσεις περίπου 100.000 επιχειρήσεων. Ωστόσο όπως προέκυψε από την εκκαθάριση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έως τις 30/6/2020, στο πρόγραμμα επιδότησης εντάσσονται 20.976 αιτήσεις επιχειρήσεων (εκ των 73.781 που υπέβαλαν αίτηση) με το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην επιδότηση τόκων να ανέρχεται στα 151,4 εκατ. ευρώ.

Η δράση, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία COVID 19, συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Οι λήπτες που δεν διατήρησαν την απασχόληση υποχρεούνται σε ολική επιστροφή της επιχορήγησης, εκτός εάν προβούν στην εκ των υστέρων τήρηση αυτής για τις 31 Ιανουαρίου 2021

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην διεύθυνση www.ependyseis.gr.