Η επιβράδυνση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων φέρνει ανακατατάξεις μεταξύ των ανταγωνιστών της Tesla

Η επιβράδυνση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων φέρνει ανακατατάξεις μεταξύ των ανταγωνιστών της Tesla
A Rivian R1T electric truck drives down a highway near the entrance to Blue Origin's Launch Site One outside of Van Horn, Texas on October 12, 2021. Blue Origin is scheduled to launch the New Shepard NS-18 mission to space with passengers, including actor William Shatner, on October 13 from the West Texas region, 25 miles (40kms) north of Van Horn. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP) Photo: AFP
Ο τομέας των ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ανάπτυξής του και ακόμη και ο ηγέτης της αγοράς Tesla έχει προειδοποιήσει για τους δύσκολους μήνες που έρχονται.

Του Steve Mollman

Οι αντίπαλοι της Tesla, Rivian, Lucid και Fisker, είχαν φτάσει ψηλά πριν από μερικά χρόνια. Εν μέσω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επενδυτών, οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων είχαν εξασφαλίσει υψηλές κεφαλαιοποιήσεις στην αγορά και μιλούσαν για το λαμπρό μέλλον.

Τα πράγματα φαίνονται πολύ λιγότερο ελπιδοφόρα σήμερα. Ο τομέας των ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ανάπτυξής του και ακόμη και ο ηγέτης της αγοράς Tesla έχει προειδοποιήσει για τους δύσκολους μήνες που έρχονται. Για τους λιγότερο καθιερωμένους αντιπάλους της, η λέξη «προκλήσεις» δεν αποτυπώνει αρκετά καλά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τον περασμένο μήνα, η Rivian ανακοίνωσε ένα απογοητευτικό τρίμηνο και προοπτικές και είπε ότι θα μειώσει το μισθωτό εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 10%. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της έχει πέσει στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια από το ανώτατο όριο των 153 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Ο Gene Munster, συνεργάτης της Deepwater Asset Management, εξέτασε την ιδέα να αγοράσει η Apple την Rivian, σημειώνοντας τη χαμηλή αποτίμηση. Η Apple «πρέπει να εισχωρήσει σε κάποια νέα αγορά», είπε στο CNBC. «Πρέπει να κάνουν κάτι μεγάλο και πιθανώς η Rivian να ήταν απλώς η απάντηση σε αυτό».

Φυσικά, αυτή θα ήταν μια ασυνήθιστη κίνηση για την Apple. Η πιο ακριβή εξαγορά της μέχρι σήμερα ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία κατασκευής ακουστικών Beats Electronics το 2014. Η Amazon, η οποία αγοράζει φορτηγά παράδοσης από τη Rivian, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων, κατέχοντας περίπου το 16% των μετοχών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον περασμένο μήνα, ο Musk είπε για τη Rivian: «Πρέπει να μειώσουν μαζικά το κόστος και η εκτελεστική ομάδα πρέπει να βρεθεί μέσα στο εργοστάσιο διαφορετικά θα πεθάνουν». Ο ίδιος εκτίμησε ότι η εταιρεία είχε περίπου έξι τρίμηνα πριν χρεοκοπήσει.

Η Lucid, εντωμεταξύ, έχει δει την κεφαλαιοποίησή της να πέφτει από το ανώτατο όριο των 91,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2001 σε 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Τον περασμένο μήνα, είπε ότι θα κατασκευάσει μόνο περίπου 9.000 ηλεκτρικά οχήματα φέτος – πολύ κάτω από τα 90.000 που προέβλεπε για το 2024 πριν από τρία χρόνια. Οι δυσκολίες της οδήγησαν σε εικασίες πέρυσι ότι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο κατέχει περίπου το 60% του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, θα αποκτούσε το υπόλοιπο μερίδιο. Αυτό δεν συνέβη.

Όσον αφορά στη Fisker, η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 258 εκατομμύρια δολάρια, από 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Τον περασμένο μήνα, έλαβε ειδοποίηση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για μη συμμόρφωση καθώς η μετοχή της έκλεισε κάτω από το 1 δολάριο κατά μέσο όρο για 30 συνεχόμενες ημέρες διαπραγμάτευσης. Και η Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας διερευνά τους ισχυρισμούς περί «αθέλητης κίνησης οχήματος» στο μοντέλο SUV Ocean της Fisker, το οποίο πρόσφατα έλαβε μια πολύ κακή κριτική από τον επιδραστικό YouTuber Marques Brownlee.

Το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Fisker βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τη Nissan σχετικά με μια ενδεχόμενη συμφωνία συνεργασίας και οικονομικής σωτηρίας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα φορτηγών της Fisker και θα κατασκευάσει το προγραμματισμένο pick-up της στην Αλάσκα από το 2026.

«Πιστεύω ότι έχουμε μέλλον – διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fisker, Henrik Fisker, στο Yahoo Finance αυτή την εβδομάδα, αρνούμενος να ασχοληθεί με το θέμα της Nissan. «Και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτήν τη γενική ύφεση των ηλεκτρικών οχημάτων που υπάρχει εκεί έξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com