Η «έξοδος»: Απίστευτες εικόνες από καραβάνια προσφύγων που διασχίζουν έρημο στο Αφγανιστάν

Η «έξοδος»: Απίστευτες εικόνες από καραβάνια προσφύγων που διασχίζουν έρημο στο Αφγανιστάν
Afghan evacuees get in a plane to the United States at the US Air Base Ramstein, Germany on August 26, 2021. - The Ramstein Air Base, the largest U.S. Air Force base in Europe hosts thousands of Afghan evacuees. (Photo by Armando BABANI / AFP) Photo: AFP
Βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αφγανοί κάθε ηλικίας, έγκυες και βρέφη εγκαταλείπουν τη χώρα τους και κατευθύνονται προς τα δυτικά επιχειρώντας με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Ατελείωτα καραβάνια ανθρώπων διασχίζουν την έρημο που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Ιράν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ταξίδι τους διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες και το έδαφος είναι ανώμαλο.

Για τους Βρετανούς πολιτικούς που ανησυχούν για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, οι εικόνες αυτές θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους τους. Για αυτούς τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, ο αρχικός τους προορισμός θα είναι πιθανότατα η Τουρκία, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 μίλια μέσω του Ιράν, και από εκεί πολλοί ελπίζουν να έρθουν στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Ένας μετανάστης που πραγματοποίησε πρόσφατα το ίδιο ταξίδι δήλωσε ότι το τμήμα που φαίνεται στο βίντεο είναι στο τέλος ενός τετράωρου ταξιδιού μέσα από δύσβατη περιοχή, όπου οι Αφγανοί πρόσφυγες, αφού ταξιδέψουν για λίγο μέσω Πακιστάν, συνεχίζουν το ταξίδι τους με Ιρανούς λαθρέμπορους.