Η Ford υπόσχεται πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε δύο χρόνια – Πού στοχεύει

Η Ford υπόσχεται πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε δύο χρόνια – Πού στοχεύει
Ford CEO Jim Farley attends a Red Bull Racing unveiling of the team's new Formula One car during a launch event in New York City on February 3, 2023. Ford will return to Formula One in 2026 after more than two decades away with a link-up with world champions Red Bull, the company said on Friday. (Photo by ED JONES / AFP) Photo: AFP
Η Ford σχεδιάζει να προσφέρει πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέχρι το 2026, δήλωσε ο CEO Τζιμ Φάρλεϊ.

Η Ford Motor Co. αναμένεται να προσφέρει πλήρως αυτόνομη οδήγηση σε δύο χρόνια, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Τζιμ Φάρλεϊ. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, ο Φάρλεϊ ανέφερε ότι η εταιρεία είναι κοντά στην τεχνολογία που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μην έχουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο δρόμο, με στόχο την επίτευξη αυτής της καινοτομίας μέχρι το 2026.

Η αυτονομία επιπέδου 3, όπως αποκαλείται, θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναλαμβάνει την οδήγηση υπό συγκεκριμένες συνθήκες, επιτρέποντας στους οδηγούς να ασχολούνται με άλλα καθήκοντα. Ο Φάρλεϊ τόνισε ότι αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει τη χρήση του αυτοκινήτου σαν γραφείο κατά τη διάρκεια της οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ η Ford και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors, προσφέρουν ήδη ημιαυτόνομα συστήματα οδήγησης, αυτά απαιτούν συνεχή προσοχή από τον οδηγό μέσω παρακολούθησης των ματιών. Το σύστημα της Ford, BlueCruise, βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από τις ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ λόγω εμπλοκής σε θανατηφόρα ατυχήματα.

Ο Φάρλεϊ αναγνώρισε ότι η τεχνολογία της Ford θα λειτουργεί σε ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα υπό καθαρό ουρανό, ενώ δύσκολες καιρικές συνθήκες θα παραμένουν πρόκληση. Επιπλέον, η Ford σχεδιάζει να προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες για συστήματα όπως το BlueCruise, θεωρώντας τα κερδοφόρα και σταθερά σε όλη τη διάρκεια του κύκλου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Φάρλεϊ εκτιμά ότι η πλήρης αυτονομία θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς και θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες σε συνδρομητικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Ford.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: