Η Γαλλία δίνει το «σύνθημα» για μια έξοδο από την ήπια ύφεση στην Ευρωζώνη

Η Γαλλία δίνει το «σύνθημα» για μια έξοδο από την ήπια ύφεση στην Ευρωζώνη
Photo: pixabay.com
Κατέγραψε ανάπτυξη 0,2% σε τριμηνιαία βάση, με την εγχώρια ζήτηση να αυξάνεται.

Η γαλλική οικονομία επιτάχυνε την ανάπτυξή της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, δίνοντας ελπίδες για μια εξοδο από την ήπια ύφεση στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία κατέγραψε ανάπτυξη 0,2% σε τριμηνιαία βάση, με την εγχώρια ζήτηση να αυξάνεται. Αυτό υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών που είχαν προβλέψει ανάπτυξη 0,1%.

“Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για την κατάσταση της οικονομίας μας. Η γαλλική ανάπτυξη εξελίσσεται θετικά”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, η Γαλλία δεν πέτυχε τους στόχους της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2023, καθώς η οικονομική ανάπτυξη ήταν ασθενέστερη από το αναμενόμενο. Αυτό οδήγησε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαιτήσουν ένα νέο δημοσιονομικό σχέδιο, που θα μπορούσε να επιταχύνει την έκδοση μιας πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τέλος, η Γαλλία αντιμετωπίζει πίεση από τους οίκους αξιολόγησης, με διάφορες αναθεωρήσεις. Παρά ταύτα, τόσο η Moody’s όσο και η Fitch Ratings επιβεβαίωσαν τις αξιολογήσεις τους την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: