Η Γιουβέντους στηρίζει τον Ρονάλντο στις κατηγορίες για βιασμό

Η Γιουβέντους στηρίζει τον Ρονάλντο στις κατηγορίες για βιασμό

Δήλωσε μάλιστα ότι η φήμη του ποδοσφαιριστή δεν άλλαξε από «γεγονότα που φέρεται να έγιναν σχεδόν δέκα χρόνια πριν».

Η Γιουβέντους έδειξε με δημοσίευσή της στο Twitter τη στήριξή της προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, σε απάντηση της επανεμφάνισης των ισχυρισμών για βιασμό από το 2009. Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel δημοσίευσε εκ νέου τη συγκεκριμένη υπόθεση αφότου η Κάθριν Μαγιόρκα, μια 34χρονη γυναίκα από το Λας Βέγκας είχε πριν χρόνια συμφωνήσει σε διακανονισμό με τον Ρονάλντο σχετικά με ισχυρισμούς της ότι την είχε βιάσει το 2009. Η Der Spiegel ανέφερε ότι η νομική ομάδα του Ρονάλντο απείλησε την εφημερίδα με νομικές ενέργειες για το δημοσίευμά της.

Την Πέμπτη, η Γιουβέντους σε απάντηση στο δημοσίευμα, δήλωσε ότι ο Ρονάλντο έχει δείξει «εξαιρετικό επαγγελματισμό και αφοσίωση» και ότι η φήμη του δεν έχει επηρεαστεί από τις κατηγορίες. Από την πλευρά του, ο Ρονάλντο έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν ήθελε να τις σχολιάσει και να «τροφοδοτήσει το θέαμα των ΜΜΕ». «Αρνούμαι σθεναρά τις κατηγορίες που φέρονται εναντίον μου», δήλωσε. «Ο βιασμός είναι ένα απεχθές έγκλημα που βρίσκεται ενάντια με το ό,τι είμαι και πιστεύω. Όσο και αν θέλω να καθαρίσω το όνομά μου, αρνούμαι να τροφοδοτήσω το θέαμα των ΜΜΕ που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που προσπαθούν να προωθηθούν εις βάρος μου».

Ο Ρονάλντο έχει ισχυριστεί ότι η σεξουαλική πράξη ήταν συναινετική. Η Μαγιόρκα τελικά είχε αποφασίσει να επιδιώξει ένα διακανονισμό, και ο Ρονάλντο φέρεται να την είχε πληρώσει 375.000 δολάρια. Η ίδια δήλωσε πρόσφατα ότι επανέφερε την υπόθεση στη δημοσιότητα γιατί εμπνεύστηκε από το κίνημα «#MeToo» και αναρωτιόταν αν ο Ρονάλντο είχε βιάσει και άλλες γυναίκες.

Αν και ο Ρονάλντο έχει αποκλειστεί από τα επερχόμενα παιχνίδια της πορτογαλικής εθνικής ομάδας, η Γιουβέντους δήλωσε ότι τον στηρίζει απόλυτα.

Το προσοδοφόρο συμβόλαιο διαφήμισης με τη Nike θα μπορούσε να βρίσκεται σε κίνδυνο, μετά από τη δήλωση της εταιρείας ότι ήταν «εξαιρετικά ανήσυχη» σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό έναντι του ποδοσφαιριστή και ότι θα συνεχίσει να «παρακολουθεί στενά την πορεία της κατάστασης».

Το συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία εκτιμάται ότι βρίσκεται γύρω στο ένα δισ. δολάρια.

Η EA Sports, που επίσης έχει συμβόλαιο με τον παίκτη, προέβη σε αντίστοιχα σχόλια.