Στην Goldman Sachs ο επενδυτικός βραχίονας της ΝΝ αντί 1,6 δισ. ευρώ

Στην Goldman Sachs ο επενδυτικός βραχίονας της ΝΝ αντί 1,6 δισ. ευρώ
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην εξαγορά του επενδυτικού βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας ΝΝ προχωρά η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αντί του κολοσσιαίου τιμήματος των 1,6 δισ. ευρώ 

Η συμφωνία με την ΝΝ, που διαχειρίζεται assets 355 δισ. δολ., θα εντείνει την παρουσία της Goldman Sachs στην ευρωπαϊκή αγορά. Δείχνει επίσης την αποφασιστικότητα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να εδραιωθεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον CEO David Solomon, η απόκτηση της ΝΝ «ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της Goldman Sachs», που πλέον θα περιλαμβάνει assets 2,3 τρισ. δολ.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα εισέλθουν σε 10ετή στρατηγική συνεργασία με βάση την οποία η Goldman θα παράσχει στην ολλανδική εταιρεία επενδυτικές συμβουλές, αναφέρει η NN σε ανακοίνωση της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία προχωράει η αμερικανική εταιρεία, από το 2018 που ο David Solomon έγινε διευθύνων σύμβουλος.

Η συμφωνία είναι μέρος της στρατηγικής του Solomon να καταστήσει τη ροή εσόδων της τράπεζας λιγότερο εξαρτημένη από τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές και να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις συμφωνίες.

Η NN τόνισε πως η πώληση θα βελτιώσει τον δείκτη φερεγγυότητάς της κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες.