Η Google έχασε ένα βασικό στέλεχος και έναν μαγικό άνθρωπο

Η Google έχασε ένα βασικό στέλεχος και έναν μαγικό άνθρωπο

Το ανερχόμενο αστέρι της Google έχασε τη ζωή του στον φονικό σεισμό του Νεπάλ.

Γενναίος, εκκεντρικός, περιπετειώδης. Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι φίλοι του Dan Fredinburg για να περιγράψουν το στέλεχος της Google που έχασε τη ζωή του μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους στο φονικό σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ. Ο Dan Fredinburg βρισκόταν για πεζοπορία στο όρος Έβερεστ όταν έγινε ο σεισμός.

Εργαζόταν στη Google χρόνια και θεωρούνταν ένα από τα άτομα με τις πλέον καινοτόμες ιδέες στη δημιουργική ομάδα του τεχνολογικού κολοσσού. Ένα από τα πράγματα για τα οποία ήταν υπεύθυνος το τελευταίο διάστημα ήταν η έρευνα για την παραγωγή αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Παρά το γεγονός όμως πως δούλευε σε υψηλής εμπιστευτικότητας project, κάθε άλλο παρά κλειστός χαρακτήρας ήταν. Ο φιλικός του κύκλος ήταν μεγάλος και οι περιπέτειες στις οποίες συμμετείχε πολλές. Του άρεσε να σκαρφαλώνει σε βουνά, να κολυμπά με καρχαρίες και πήγαινε τακτικά στο Burning Man, ένα φεστιβάλ στην έρημο όπου οι συμμετέχοντες χορεύουν μέχρι να ανατείλει ο ήλιος.

«Είχε τον τρόπο να κάνει τους ανθρώπους γύρω του να νιώθουν ξεχωριστοί, χωρίς καν να προσπαθεί. Μπορούσε να τους κάνει να πιστεύουν πως είναι ικανοί να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν» , ανέφερε η σύντροφός του Ashley Arenson, μιλώντας στο CNNMoney και προσθέτει: «Στο Έβερεστ ήθελε να πάει μόνος του, για να δει ποια είναι τα πνευματικά και σωματικά του όρια».

Ο Michael North, στενός φίλος του Dan Fredinburg, αναφέρει: «Υπάρχει λόγος που ο Dan ήταν το ανερχόμενο αστέρι της Google. Ήταν πολυπράγμων, δούλευε ταυτόχρονα πάνω σε πολλές πρωτοβουλίες του. Ένα από τα πράγματα με τα οποία ασχολούνταν ήταν αφιερωμένο στο να βοηθάει ανθρώπους που ασχολούνται με κοινωνικούς σκοπούς να χρησιμοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τεχνολογία για να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο».