Η Google κατηγορεί την Apple για χρήση «ξεπερασμένων» τεχνολογικών προτύπων

Η Google κατηγορεί την Apple για χρήση «ξεπερασμένων» τεχνολογικών προτύπων
An illustration picture taken in London on December 18, 2020 shows the logos of Google, Apple, Facebook, Amazon and Microsoft displayed on a mobile phone with an EU flag displayed in the background. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) Photo: AFP
«Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ iPhone και Android έχει πληγεί».

Της Alice Hearing

Η Google επιτέθηκε ευθέως στην Apple για την αποτυχία της να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης μεταξύ των χρηστών της Apple και του Android, ασκώντας κριτική στα «ξεπερασμένα» τεχνολογικά της πρότυπα και προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να ξεκινήσει εκστρατεία με ένα hashtag.

Σε μια δήλωση σε μια νέα ιστοσελίδα Android, η Google κατήγγειλε τις πράσινες φυσαλίδες κειμένου που εμφανίζονται όταν οι χρήστες Android και Apple επικοινωνούν μέσω κειμένου, μετατρέποντάς τα σε μηνύματα SMS και MMS. «Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ iPhone και Android έχει πληγεί. Ήρθε η ώρα η Apple να διορθώσει τις πράσινες και μπλε φυσαλίδες και την αποστολή μηνυμάτων για όλους», έγραψε.

Και αυτή δεν ήταν η μόνη κριτική: «Δεν έχει να κάνει με το χρώμα των φυσαλίδων – οι χρήστες iPhone έχουν μια κακή εμπειρία αποστολής μηνυμάτων», ανέφερε η ιστοσελίδα.

Η Google επεσήμανε ότι η επικοινωνία μεταξύ των τηλεφώνων Apple και Android καταστρέφει επίσης την ποιότητα των βίντεο και δεν μεταφράζεται σε εικόνες, GIF ή emoji, γεγονός που ώθησε τη Google να χαρακτηρίσει την Apple «ξεπερασμένη» επειδή δεν χρησιμοποιεί αντ’ αυτού τις υπηρεσίες Rich Communication Services (RCS), οι οποίες, όπως λέει, είναι το «σύγχρονο πρότυπο του κλάδου».

Η Google κατηγόρησε και άλλα χαρακτηριστικά, όπως την αδυναμία αποχώρησης από ομαδικές συνομιλίες, την έλλειψη υποστήριξης end-to-end κρυπτογράφησης, τις αποδείξεις ανάγνωσης και τους δείκτες πληκτρολόγησης. Αν και οι αποδείξεις ανάγνωσης και οι δείκτες πληκτρολόγησης υπάρχουν στο iMessage, δεν μεταφράζονται μεταξύ τηλεφώνων Android και iPhones.

Η Google κατηγόρησε άμεσα την Apple για αυτά τα ζητήματα: «Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν επειδή η Apple αρνείται να υιοθετήσει τα σύγχρονα πρότυπα γραπτών μηνυμάτων όταν οι άνθρωποι με iPhone και τηλέφωνα Android στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο».

Η καμπάνια της Google προχωράει παραπέρα

Η εταιρεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προτρέποντας τους επισκέπτες του ιστότοπου να μοιραστούν την καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να «help @Apple #getthemessage».

Τον περασμένο Ιούνιο, ο επίσημος λογαριασμός του Android στο Twitter άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στην τεχνολογία της Apple με την κυκλοφορία του single ‘Texts Go Green’ του καλλιτέχνη Drake, δημοσιεύοντας ένα ανεπίσημο βίντεο εξήγησης των στίχων, υποστηρίζοντας ότι ο τραγουδιστής διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο τα μηνύματα του iPhone γίνονται πράσινα όταν αποστέλλονται σε έναν χρήστη Android (!)

Ούτε η Apple ούτε η Google απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πηγή: Fortune.com