Η H&M θέλει να σας δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ

Η H&M θέλει να σας δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ

Μήπως έχετε μια καλή ιδέα για την ανακύκλωση;

Ο διευθύνων σύμβουλος της H&M δήλωσε: «Καμία εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει όπως σήμερα».

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων H&M προσφέρει ένα ετήσιο βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε όσους προτείνουν νέες τεχνικές ανακύκλωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας για τη μείωση της επίδρασής της στο περιβάλλον, την πιο ηθική λειτουργία της, και την αντιμετώπιση της έλλειψης κάποιων πρώτων υλών.

Το μοντέλο που ακολουθεί η H&M, παρέχοντας καλής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράζουν περισσότερα ρούχα απ’ όσα ίσως χρειάζονται, οδηγώντας τους πιθανώς στο να πετάνε κάποια απ’ αυτά που αγοράζουν. Οι καταναλωτές αρχίζουν να έχουν επίγνωση της τεράστιας αρνητικής επίδρασης που αυτή η πρακτική έχει στο περιβάλλον.

Ο Καρλ-Γιόχαν Πέρσον, διευθύνων σύμβουλος της H&M, είπε στο Reuters: «Καμία εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει όπως σήμερα. Ευρύτερος στόχος του βραβείου είναι η εύρεση νέας τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να ανακυκλώνουμε τις ίνες χωρίς να χάνουμε σε ποιότητα».

Οι υπάρχουσες μεθόδους της ανακύκλωσης βαμβακιού παράγουν χαμηλής ποιότητας υλικό.

Το βραβείο χρηματοδοτείται από την H&M και την οικογένεια Πέρσον, τα μέλη της οποίας είναι οι βασικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας.