Η Huawei αποκαθήλωσε την Apple από τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Η Huawei αποκαθήλωσε την Apple από τη δεύτερη θέση παγκοσμίως
epa05859237 A Huawei logo at the CeBIT computing trade fair in Hanover, northern Germany, 20 March 2017. Reports state that more than 3.000 exhibitors from 70 countries are showing their products and solutions at the fair which expects to see about 200.000 visitors from 20 to 24 March 2017. EPA/FOCKE STRANGMANN

Η κινεζική κατασκευάστρια smartphone ξεπέρασε την αμερικανική εταιρεία στις πωλήσεις.

 

Η Huawei έριξε για πρώτη φορά την Apple από τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από την Counterpoint Research.

Τα δεδομένα από τις πωλήσεις του Αυγούστου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου και Ιουλίου τα πράγματα δείχνουν εξαιρετικά για την κινεζική εταιρεία.

Η Huawei βρίσκεται εδώ και καιρό στο χώρο των δικτύων, ενώ ο κλάδος των smartphones είναι κάτι πρόσφατο, και η δυναμική της δείχνει μέχρι τώρα ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και την Samsung στην κορυφή.

Σύμφωνα με την Counterpoint Research η αλματώδης ανάπτυξη της Huawei οφείλεται κυρίως «στην επιμονή της στο R&D και την παραγωγή, σε συνδυασμό με την επιθετική επικοινωνιακή πολιτική και τη διαρκή επέκταση του δικτύου πωλήσεων».

Κινεζικές εταιρείες όπως η Huawei βασίζονται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στις απευθείας πωλήσεις στους καταναλωτές. Αυτός είναι και ο λόγος όπου η διείσδυση στις ΗΠΑ είναι πολύ περιορισμένη, καθώς οι περισσότερες πωλήσεις smartphones συνδυάζονται με συμβόλαια σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Πώς όμως κατάφερε η Huawei να ξεπεράσει άλλες εταιρείες με μεγαλύτερη παράδοση στο χώρο των smartphones, όπως οι HTC, LG και Sony; Σύμφωνα με την Counterpoint οι κινεζικές εταιρείες έχουν καταφέρει να «ξεπεράσουν σε εξυπνάδα και στα έξοδα» τον ανταγωνισμό τους.

Παρόλα αυτά η Huawei βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο σημαντικά ζητήματα.

Βραχυπρόθεσμα, είναι η αναμενόμενη παρουσίαση των νέων smartphones της Apple αυτόν τον μήνα.

Μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με την Counterpoint, η κινεζική εταιρεία ίσως αντιμετωπίσει ζητήματα στον τομέα των εσόδων της από μια σειρά παράπλευρων προϊόντων και αξεσουάρ για τα κινητά της, τα οποία δεν θα μπορούν να ελεγχθούν τόσο αποτελεσματικά όσο γίνεται στην περίπτωση της Apple και του βασικού πυρήνα περιφερειακών της που φέρνει πολύ σημαντικά έσοδα.