Η Hyundai επενδύει 1,6 δισ. δολάρια στα αυτόνομα οχήματα

Η κοινοπραξία Hyundai – Aptiv έχει σκοπό την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών των αυτοκινήτων ώστε να μοιραστούν τα ιδιαίτερα υψηλά κοστολόγια.

Η Hyundai, θα επενδύσει 1,6 δισ. δολάρια σε μια κοινή επιχείρηση με την Aptiv, για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους δημιουργούν συμμαχίες για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών των αυτοκινήτων για να μοιραστούν τα ιδιαίτερα υψηλά κοστολόγια. Η νέα επιχείρηση θα αρχίσει να δοκιμάζει συστήματα αυτόνομης οδήγησης το 2020. Το πρόγραμμα της νέας εταιρείας περιλαμβάνει και την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου με τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης το 2022, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η κοινοπραξία θα εδρεύει στη Βοστόνη, με τεχνολογικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας. Η τελευταία επένδυση αποτελεί άλλο ένα σημάδι ότι η Hyundai εγκατέλειψε τη στρατηγική της για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στο εσωτερικό της, μια στρατηγική που προηγουμένως είχε δημιουργήσει ανησυχίες στους επενδυτές γιατί εκτίμησαν ότι μπορεί να μείνει πίσω στη προσπάθεια για την ανάπτυξη της μελλοντικής κινητικότητας.

Η Hyundai, μαζί με τη θυγατρική της Kia, κατατάσσεται στη πέμπτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις. Η Hyundai, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα επενδύσει 12,3 δις δολάρια σε μελλοντικές τεχνολογίες, έως το 2023.