Η ηλεκτροκίνηση στην «Πεταλούδα» του Αιγαίου και το project με την VW

Η ηλεκτροκίνηση στην «Πεταλούδα» του Αιγαίου και το project με την VW
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου VW Group Χέρμπερτ Ντις κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αστυπάλαια, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβησαν στην Αστυπάλαια για την εκκίνηση του προγράμματος “Astypalaia 4.0” μια μεγάλη πράσινη επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) , αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση στο νησί. Πρόκειται για την κατασκευή της υβριδικής μονάδας, που θα συνδυάζει σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με μπαταρία αποθήκευσης, και το πρόγραμμα που θα επιδοτεί τα ηλεκτρικά ΙΧ, τα οποία θα τροφοδοτούνται από την «πράσινη» ενέργεια που θα παράγει το νησί. Στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 70% στο τέλος του έργου και στην περικοπή του ενεργειακού κόστους κατά 25%, αποσκοπεί το πρόγραμμα μετατροπής της Αστυπάλαιας σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα θα λειτουργήσει πιλοτικά για την αλλαγή του μοντέλου ηλεκτροπαραγωγής σε μικρά ή απομακρυσμένα νησιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι προβλέπει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια - Τα κίνητρα, τα νέα έργα ΑΠΕ και τα σχέδια για άλλα νησιά.

Η Αστυπάλαια, η «Πεταλούδα» του Αιγαίου, γίνεται το εργαστήριο του μέλλοντος για την απομάκρυνση της Ευρώπης από τον άνθρακα.

Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Volkswagen, Δρ. Herbert Diess, έδωσε το στίγμα του έργου Astypalea Smart & Sustainable Island, που περνά σε φάση υλοποίησης, με την παράδοση ενός ηλεκτρικού ID.4 για τις ανάγκες της Αστυνομίας και ικανού αριθμού EV της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τις ανάγκες των δημοτικών αρχών, του λιμενικού σώματος, του αερολιμένα κ.α.. Σταδιακά θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος στόλος των 1.500 οχημάτων στο νησί με ηλεκτρικά μέσω κινήτρων. Η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το 40%, με όριο τα 12.000 ευρώ, ενώ το 20% θα φτάνει η επιδότηση ηλεκτρικού δικύκλου μέχρι 1.600 ευρώ και με επιδότηση 3.000 ευρώ για απόσυρση συμβατικού αυτοκινήτου και 800 ευρώ για απόσυρση δικύκλου.

Η επένδυση που δρομολογείται στο νησί εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ. ευρώ αφορούν το δίκτυο φόρτισης που είναι επένδυση της VW.

Το σχέδιο μετατροπής της Αστυπάλαιας στο πρώτο ενεργειακά «πράσινο» και λειτουργικά «έξυπνο» νησί της Μεσογείου υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς ενόψει και της τουριστικής περιόδου. Ανακοινώσεις έγιναν σε επίσημη εκδήλωση στο νησί χθες, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του γερμανικού ομίλου, που συνεισφέρει με τεχνογνωσία, οχήματα και τεχνολογία στο έργο και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που συνοδευόταν από στελέχη της κυβέρνησης.

Πρόκειται για στρατηγικό πλάνο στο οποίο συμπράττουν μια σειρά από φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σκοπό η Αστυπάλαια να αναδειχθεί σε ένα νησί πρότυπο που θα εξασφαλίσει στο μόνιμο πληθυσμό του υψηλό βιοτικό επίπεδο, κοινωνική συνοχή και βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και νέους μόνιμους κατοίκους.

Τι προβλέπει το έργο «Astypalea: Smart, sustainable island»

Είναι ένα project πενταετούς διάρκειας που αποβλέπει στη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε παράδειγμα για την πράσινη μετάβαση και άλλων νησιών, ειδικά εάν πρόκειται για νησιά που είναι μικρά ή απομακρυσμένα από την ηπειρωτική χώρα. Προωθούνται μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως:

  • Αντικατάσταση του υφιστάμενου στόλου οχημάτων από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
  • Συγκρότηση ενός νέου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών και μεταφορών που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού
  • Μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ώστε να περιοριστεί δραστικά το ενεργειακό αποτύπωμα.
  • Η ηλεκτροκίνηση προωθείται με το πρόγραμμα e-astypalaia, το οποίο προβλέπει γενναίες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους κατοίκους
  • Τα υπηρεσιακά οχήματα αντικαθίστανται, κάτι που έγινε ήδη με τη δωρεά ηλεκτρικών οχημάτων που θα εξυπηρετούν ανάγκες σωμάτων ασφαλείας, όπως Αστυνομία και Λιμενικό.
  • Εγκατάσταση σημείων φόρτισης σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Οι πρώτοι 12 φορτιστές είναι δωρεά της VW κι έχουν ήδη παραδοθεί.
  • Προώθηση ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων on-demand και ride-sharing
  • Εγκατάσταση υβριδικού συμπλέγματος ΑΠΕ, με φωτοβολταϊκές και αιολικές μονάδες, που θα αντικαταστήσει τις μονάδες ντίζελ
  • Εγκατάσταση μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας

Στόχος είναι η ουσιαστική αναδιάρθρωση των δημόσιων συγκοινωνιών και των μετακινήσεων στο νησί, το οποίο σήμερα δεν εξυπηρετείται από λεωφορεία κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό, το σχέδιο προβλέπει ένα σύστημα παραγγελίας και μοιράσματος ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων (on-demand και ride-sharing), μέσω ψηφιακής εφαρμογής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες ανάλογα με τις ανάγκες τους, για κάθε προορισμό στο νησί και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι αλλαγές αυτές προϋποθέτουν την εγκατάσταση ενός υβριδικού συμπλέγματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το οποίο θα πάρει τη θέση των μονάδων ντίζελ. Οι φωτοβολταϊκές και αιολικές μονάδες που θα τοποθετηθούν, σε συνδυασμό με μπαταρίες για την αποθήκευση αποθέματος, θα ηλεκτροδοτούν τόσο σπίτια και επιχειρήσεις όσο και τα σημεία φόρτισης αυτοκινήτων, διασφαλίζοντας πως το νησί να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2026.

Αυτές οι πρωτοβουλίες ευθυγραμμίζονται οργανικά με τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για πράσινη μετάβαση και ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ η συνολική δέσμη δράσεων στο νησί συνιστά ένα συνεκτικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης, πρότυπο για άλλους Δήμους τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και διεθνώς.

«Θα μελετήσουμε σε πραγματικό χρόνο ποια είναι τα κίνητρα που ωθούν τους πολίτες να κάνουν τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και ποια θέλγητρα απαιτούνται για την μετάβαση σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής», είπε ο Δρ. Herbert Diess, επικεφαλής της Volkswagen εξηγώντας πώς η Αστυπάλαια θα γίνει εργαστήριο για το μέλλον της απανθρακοποίησης στην Ευρώπη.

Η Αστυπάλαια είναι ένα project που θα μας προσφέρει γνώσεις και διδάγματα και για μεγαλύτερης κλίμακας έργα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. “Η προοπτική είναι αυτό το πιλοτικό έργο, που εφαρμόζεται δοκιμαστικά σε ένα νησί 1.300 μόνιμων κατοίκων, να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα σε άλλα μέρη της Ελλάδας και σε άλλες χώρες ανά την υφήλιο”, πρόσθεσε σε δηλώσεις του κατά την χθεσινή επίσημη εκδήλωση. Εξάλλου, το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Αστυπάλαια αποτελεί οδηγό για την εγκατάσταση υβριδικών σταθμών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, επενδυτικό πλάνο 750-800 εκατ. ευρώ.

Επίσης ενδεικτικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στη Χάλκη, όπου προωθείται συνεργασία με τις γαλλικές εταιρείες Citroen, Vinci Energie και Akuo Energy Greece.

Σε όλα τα project η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών όπως IoT, Blockchain και 5G αναμένεται να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των νησιών δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για νέους ανθρώπους προσφέροντας δυνατότητα εργασίας εξ’ αποστάσεως από ψηφιακούς νομάδες που συνδυάζουν την εργασία με το ταξίδι, καθώς και τοπική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.