Η Ινδία στρέφεται στις startup

Η Ινδία στρέφεται στις startup
India's Prime Minister Narendra Modi holds up his hands in a "namaste", an Indian gesture of greeting, as he arrives at Heathrow Airport for a three-day official visit, in London, November 12, 2015. REUTERS/Jonathan Brady/Pool TPX IMAGES OF THE DAY - RTS6O10

Σύσταση εταιρείας μέσω εφαρμογής για το κινητό, σε μία μόλις ημέρα!

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, εγκαινίασε το Σάββατο μια σειρά από πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των νεοσύστατων και νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός ταμείου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων (ή αλλιώς 100 δισεκατομμυρίων ρουπιών, καθώς και μία σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις αυτές και τους επενδυτές τους.

Η Ινδία, η οποία έχει ήδη να επιδείξει μία σειρά επιτυχημένων παραδειγμάτων startup επιχειρήσεων, ενθαρρύνει πλέον την τεχνολογία και στηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές, την ώρα που η οικονομία της χώρας χρειάζεται επειγόντως να ανακάμψει και να δημιουργήσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, καθώς το εργατικό δυναμικό επεκτείνεται.

Ο Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πως οι νεοσύστατες εταιρείες θα ωφεληθούν από φθηνότερες και ταχύτερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και θα απολαμβάνουν 80% έκπτωση στο κόστος για την απόκτησή τους. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το γεγονός πως προανήγγειλε ότι η σύσταση εταιρειών θα γίνεται μέσω εφαρμογής για το κινητό και θα ολοκληρώνεται σε μία μόλις ημέρα.

Οι εταιρείες αυτές θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου εισοδήματος για τα τρία πρώτα έτη κατά τα οποία θα αρχίσουν να αποκομίζουν κέρδη. Οι ανακοινώσεις του Ινδού πρωθυπουργού έγιναν στο πλαίσιο μίας διάσκεψης για νεοσύστατες επιχειρήσεις στο Νέο Δελχί, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι-αστραπή του Μόντι Silicon Valley, όπου συναντήθηκε με ανώτερα στελέχη του Facebook, της Google και της Apple.