Οι ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέρ της πρότασης των ΗΠΑ για φορολογία 21% στις επιχειρήσεις 

Οι ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και της Γερμανίας υπέρ της πρότασης των ΗΠΑ για φορολογία 21% στις επιχειρήσεις 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στηρίζουν την ιδέα ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, όπως πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι σε κοινή τους συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην Zeit Online.

«Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς. «Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε και εμείς επίσης σύμφωνοι», δήλωσε ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ σύμφωνα με την Zeit.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε αυτό τον μήνα ότι εργάζεται από κοινού με τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) επί μίας συμφωνίας για έναν παγκόσμιο, ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και πρότεινε αυτός να διαμορφωθεί στο 21%.

Στο πλαίσιο των νέων κανόνων που είναι υπό διαπραγμάτευση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συζητείται φορολογικός συντελεστής 12,5% για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Ο Σολτς και ο Λεμέρ πραγματοποιούν σήμερα συνομιλίες και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.