Η Ιβάνκα Τραμπ δεν θα είναι υποψήφια για την θέση της επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Ιβάνκα Τραμπ δεν θα είναι υποψήφια για την θέση της επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας
epa06898945 First daughter Ivanka Trump delivers remarks during an event entitled 'Pledge to America's Workers', in Washington, DC, USA, 19 July 2018. US President Donald J. Trump signed an executive order establishing a 'National Council for the American Worker', an interagency consisting of Trump administration officials that was created to focus on workforce issues. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου θα βοηθήσει, όμως, στη διαχείριση της διαδικασίας των αμερικανικών υποψηφιοτήτων για τη θέση.

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ θα βοηθήσει στην έρευνα για να βρεθεί ο επόμενος υποψήφιος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά δεν θα είναι υποψήφια για τη θέση, ανακοίνωσε σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

Στην ίδια δήλωση αναφέρθηκε ότι ο Στίβεν Μνούτσιν, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και ο Mικ Μαλβάνεϊ, επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου, «ζήτησαν από την κα Τραμπ να βοηθήσει στη διαχείριση της διαδικασίας των αμερικανικών υποψηφιοτήτων, καθώς έχει εργαστεί στενά με την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η απάντηση ήρθε μετά από δημοσίευμά τους στο οποίο αναφερόταν ότι το όνομά της έχει πέσει στο τραπέζι ως δυνητική υποψήφια για αντικαταστάτρια του Jim Yong Kim, που ξαφνικά ανακοίνωσε την πρόωρη αποχώρησή του την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σημειώνει ο Λευκός Οίκος, τα δημοσιεύματα για εμπλοκή της σε υποψηφιότητα είναι λάθος.