Η JP Morgan «βλέπει» αύξηση 7% στον δείκτη S&P 500 της Wall Street- Πώς επιδρά η παράλλαξη Δέλτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνοδο 7% «βλέπει» για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500  η JP Morgan.  Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής μετοχών της τράπεζας Dubravko Lakos-Bujas αύξησε την τιμή-στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 από τις 4.300 μονάδες στις 4.600 μονάδες, με τα EPS (Earning per Share) να αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 205 δολάρια.

Ο Lakos παραμένει bullish για τις μετοχές, θεωρώντας πως η ανησυχία για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης είναι και πρόωρη και υπερβολική.

Παρά λοιπόν την πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων, η JP Morgan διατηρεί την άποψη πως η μετά τον κορωνοϊό ανάκαμψη διανύει βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο κύκλο.

«Το άνοιγμα της οικονομίας δεν είναι ένα γεγονός, αλλά μια εν εξελίξει διαδικασία, η οποία, κατά τη γνώμη μας, εξακολουθεί να μην έχει προεξοφληθεί», εξήγησε ο Lakos, προσθέτοντας ότι «ο δείκτης S&P 500 θα υποστηριχθεί από ισχυρή αύξηση κερδών και επιστροφή κεφαλαίου έως το 2023».

Σύμφωνα με την JP Morgan, η θετική προοπτική για τα εταιρικά κέρδη δεν αντικατοπτρίζεται ακόμη πλήρως στις εκτιμήσεις της αγοράς, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πολλές θετικές αναθεωρήσεις κερδών τους επόμενους μήνες, με τον Lakos να αναμένει για τον S&P 500 τα έτη 2021, 2022 και 2023 EPS 205 δολ., 230 δολ. και 250 δολ., αντίστοιχα.

Η JPMorgan πιστεύει επίσης ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα επωφεληθεί από την αύξηση των αγορών ιδίων μετοχών που θα ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ, χάρη στο χαμηλό επιτοκιακό περιβάλλον και την ενίσχυση των καταναλωτών.

Η επίδραση της παράλλαξης Δέλτα

Η JP Morgan επιμένει: Η παράλλαξη Delta δεν πρέπει να τρομάζει τις αγορές. «Η νευρικότητα την οποία παρουσιάζουν οι επενδυτές κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα λόγω της παράλλαξης Delta. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει εφόσον καταστεί σαφές πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα διευθετήσουν την κρίση υγείας»

Σε αυτό το πλαίσιο, για την JP Morgan πολύ σημαντικό ρόλο έχουν καταναλωτές, που έχουν αυξημένα ποσοστά αποταμίευσης, θετικά αποτελέσματα πλούτου, ενώ η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αποσυνδεθεί από τα κρούσματα. 

«Ακόμα και αν επιστρέψουν οι περιορισμοί και μέτρα, όπως το χειμώνα, δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές στην αγορά, δεδομένου ότι τα EPS στον S&P 500 εξακολουθούν να είναι -30% σε σχέση με τα προ Covid επίπεδα, επομένως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανόδου, σε αντίθεση με την ευρύτερη αγορά που πρέπει να είναι μπροστά κατά 15%».