Η καινοτομία και το «επιχειρείν» στο επίκεντρο του Athens Innovation Festival

Το φεστιβάλ είναι ένα meeting point για επιχειρήσεις, startups, πανεπιστήμια, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπου υπάρχουν ευκαιρίες για workshops και συνομιλίες με επενδυτές.

Το Athens Innovation Festival (AIF), το φεστιβάλ για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, μεταξύ 12 και 14 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2ο AIF εμπνέεται φέτος από τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το συμβολισμό της ανάδειξης του στόχου και της επιμονής, και συμπράττει στην ανάδειξη του καινοτόμου επιχειρείν.

Διοργανωτές του Φεστβάλ είναι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΘΕΑ – ΕΒΕΑ) και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ζάππειο Μέγαρο, έχοντας ως στρατηγικούς συνεργάτες τους Industry Disruptors – Game Changers και τον ΣΕΓΑΣ.

Θα διαρκέσει τρεις ημέρες, κατά τις οποίες θα βρεθούν στο επίκεντρο η καινοτομία, οι τεχνολογικές εξελίξεις και το «επιχειρείν» σε όλες τις εκφάνσεις του. Κατά τη διάρκειά του, εκπρόσωποι από νεοφυείς και καταξιωμένες επιχειρήσεις, επενδυτές, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και φορείς από την πολιτεία, θα συμμετέχουν σε διαδραστικές συζητήσεις, workshops, παράλληλες παρουσιάσεις και συνεντεύξεις. Επίσης, εκθέτες από τους πλέον ανερχόμενους κλάδους, από την αγροδιατροφή και τον τομέα της υγείας μέχρι το fintech και το e-commerce, θα αναδείξουν τα next-big-things φέρνοντας μαζί τους όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία.