Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση των iPhones για τα μέλη της κυβέρνησης

Η Κίνα απαγορεύει τη χρήση των iPhones για τα μέλη της κυβέρνησης
epa09825851 A woman walks past the Apple Inc. logo at the company’s store in Central, Hong Kong, China, 15 March 2022. Foxconn, the Taiwanese company and maker of Apple Inc.’ iPhone, has suspended iPhone factories in Shenzhen amid the COVID-19 lockdown of China’s southern tech hub. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Κίνα αποφέρει περίπου των 19% των συνολικών εσόδων της Apple.

Η Κίνα διέταξε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας να σταματήσουν τη χρήση των iPhones της Apple και άλλων smartphones ξένων εταιρειών για την εργασία τους ή να τα φέρνουν στο γραφείο τους, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες οι παραπάνω οδηγίες δόθηκαν στο κυβερνητικό προσωπικό από τους προϊσταμένους τους. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα από το Πεκίνο στην προσπάθεια για μείωση της εξάρτησης από την τεχνολογία ξένων χωρών και έρχεται εν μέσω της προσπάθειας για περιορισμό της διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών εκτός των συνόρων της Κίνας.

Η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει τις ξένες μάρκες smartphones στην Κίνα, όπως η Apple. Η κατασκευάστρια των iPhones κυριαρχεί στην αγορά high-end κινητών της χώρας και αξιολογεί την Κίνα ως μια από τη μεγαλύτερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η Κίνα αποφέρει περίπου των 19% των συνολικών εσόδων της Apple, σύμφωνα με την WSJ.

Δεν ήταν ξεκάθαρο το εύρος της οδηγίες από το Πεκίνο, αλλά παρόμοια μηνύματα έχουν σταλεί σε εργαζόμενους σε ορισμένες κυβερνητικές αρχές της Κίνας.

Σημειώνεται πως το Πεκίνο για χρόνια περιόριζε την επαγγελματική χρήση iPhones για ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά τώρα η σύσταση διευρύνεται, αναφέρει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης έχουν απαγορεύσει τη χρήση του κινεζικού TikTok στα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών αξιωματούχων, κάνοντας λόγο για ανησυχίες σχετικά με τη διαρροή κρίσιμων για την ασφάλεια στοιχείων στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal