Η κινεζική εφαρμογή που «ξεκλειδώνει» όλα τα Wifi

Η κινεζική εφαρμογή που «ξεκλειδώνει» όλα τα Wifi

Το WiFi Master Key είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή του 21ου αιώνα.

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να συνδεθείτε σε κάποιο Wifi και δεν είχατε τον κωδικό; Μια κινέζικη εφαρμογή ήρθε να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Η εν λόγω εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο χωρίς τη χρήση των κωδικών. Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα υπέρογκο ποσό στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Το Wi-Fi Master Key μοιράζει τα στοιχεία σύνδεσης σε όλους τους πελάτες της China Mobile, έναν απ’ τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει κάλυψη στις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας.

Οι πιο επικριτικοί θα κάνουν λόγο για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μοιάζει με ασύστολη κλοπή. Η πραγματικότητα είναι κάπως πιο σύνθετη. Το Wifi «προωθείται» ως δημόσιο αγαθό από τις αρχές, και η China Mobile στη τελική πρόκειται για μια ελεγχόμενη από το κράτος εταιρεία.

Το Wi-Fi Master Key βοηθά να «απολαύσουν» αυτό το δημόσιο αγαθό.

Ζώντας κανείς στο Πεκίνο, είναι πολύ εύκολο να καταλάβει για πιο λόγο η εφαρμογή έχει 270 εκατομμύρια χρήστες το μήνα. Η απογοήτευση του να έρθει κάποιος «αντιμέτωπος» με ένα κλειδωμένο WiFi, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Η Cynthia Meng, αναλύτρια της Jefferies στο Χονγκ Κονγκ, λέει πως το Wifi Master Key είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή στη Κίνα σε όλα τα χρονικά.

Σύμφωνα με το τεχνολογικό blog QQ Tech, που πρώτο έγραψε την είδηση της χρηματοδότησης, εικάζει ότι το Master αξίζει περίπου 1 δις. δολάρια. Το αμερικανικό Fortune δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση, αλλά σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αποτίμηση μπορεί να είναι χαμηλότερη , καθώς το Master Key αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους, κυρίως ασφάλειας, αφήνοντας τους χρήστες ευάλωτες σε επιθέσεις hackers.