Η κινεζική εφαρμογή βίντεο μικρού μήκους Kuaishou σημείωσε σχεδόν 200% άνοδο στο ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ

Η κινεζική εφαρμογή βίντεο μικρού μήκους Kuaishou σημείωσε σχεδόν 200% άνοδο στο ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ
epa08987991 A Kauishou's billboard is seen outside Kuaishou headquarters in Beijing, China, 02 February 2021 (issued 05 February 2021). Shares of Chinese mainland short-video platform Kuaishou Technology surged more than 190 percent on the company's launch on Hong Kong's stock exchange on 05 February 2021. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Kuaishou θα μπορούσε να είναι η πρώτη από μια σειρά καταχωρίσεων στο χρηματιστήριο κινεζικών εταιρειών ταινιών μικρού μήκους.

της Naomi Xu Elegant

Οι μετοχές της κινέζικης εφαρμογής βίντεο μικρού μήκους, Kuaishou, άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, κερδίζοντας σχεδόν 200% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, από 14,83 δολάρια στα 43,60 δολάρια.

Η Kuaishou συγκέντρωσε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά εταιρείας στον κλάδο του διαδικτύου μετά από εκείνη της Uber τον Μάιο του 2019 και τη μεγαλύτερη καταχώριση στο χρηματιστήριο του  Χονγκ Κονγκ μετά από τη δευτερεύουσα δημόσια προσφορά του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com τον Ιούνιο του 2020, η οποία συγκέντρωσε 3,9 δισ. δολάρια.

Οι πρόσφατες αυστηρότερες ρυθμίσεις της κινεζικής κυβέρνησης για τις εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ελέγχου του περιεχομένου της Kuaishou και άλλων εφαρμογών βίντεο και ροής, δεν φάνηκαν να επηρεάζουν τον ενθουσιασμό των επενδυτών.

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη και η αναγνωσιμότητα του brand αύξησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Kuaishou. Η εταιρεία έθεσε την τελική τιμή προσφοράς των μετοχών στο άνω άκρο του φάσματος της, προσέλκυσε επενδυτές λιανικής που υπερέβησαν την προσφορά κατά 1.200 φορές και συγκέντρωσε 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν αρχίσει τη διαπραγμάτευση την Παρασκευή.

Η πλατφόρμα είναι γνωστή για τη δημοτικότητά της στις μικρότερες πόλεις της Κίνας και για την προώθηση περιεχομένου από ανθρώπους σε αγροτικές περιοχές. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Kuaishou προέρχεται από εικονικά δώρα που στέλνουν οι χρήστες στους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι δημοσιεύουν σύντομα βίντεο και πραγματοποιούν ζωντανές ροές. Η εφαρμογή επεκτείνεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο ξεκίνησε το 2018.

Η Kuaishou θα μπορούσε να είναι η πρώτη από μια σειρά καταχωρίσεων στο χρηματιστήριο κινεζικών εταιρειών ταινιών μικρού μήκους.

Η Bilibili και η iQiyi, δύο πλατφόρμες σύντομων βίντεο που είναι εισηγμένες στον Nasdaq, αναζητούν φέτος δευτερεύουσες καταχωρίσεις στο Χονγκ Κονγκ. Τον Νοέμβριο, η ByteDance φέρεται επίσης να εξέταζε μια αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ, πιθανώς ως ολόκληρη εταιρεία ή διαχωρίζοντας την Douyin σε ξεχωριστή εταιρεία.