Η κίνηση της Apple που θα βελτιώσει τους χάρτες των iPhones

Η κίνηση της Apple που θα βελτιώσει τους χάρτες των iPhones

H Apple μόλις απέκτησε την εταιρεία υπηρεσιών GPS Coherent Navigation.

Η εταιρεία Coherent Navigation, που ασχολείται με εφαρμογές GPS, είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα της Apple, μία κίνηση που αναμένεται  να οδηγήσει σε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση  τόσο στο λογισμικό των Apple Maps όσο και σε άλλες εφαρμογές του iOS που σχετίζονται με την σχετική τεχνολογία.

Η συμφωνία διέρρευσε μέσω της σελίδας MacRumors την Κυριακή, ενώ αργότερα επιβεβαιώθηκε και από τους The New York Times. Από την άλλη, η επίσημη τοποθέτηση της Apple ήταν η συνηθισμένη σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις. Όπως ανέφερε εκπρόσωπός της, η εταιρεία «αγοράζει μικρότερες τεχνολογικές εταιρείες ανά διαστήματα, και γενικά δεν συζητάμε τις προθέσεις και τα σχέδιά μας.»

Η Coherent Navigation προσφέρει υψηλής ποιότητας και ακρίβειας υπηρεσίες GPS, και θεωρείται πως υπερτερεί σε σχέση με πολλούς αντιπάλους της.  Έτσι, θα μπορέσει πιθανότατα να ενισχύσει την λειτουργικότητα του συστήματος χαρτών της Apple και να τους δώσει την αίγλη που ταιριάζει στο όνομά τους. Τα προβλήματα των Apple Maps στο παρελθόν είχαν οδηγήσει μέχρι και τον CEO της, Τιμ Κουκ, σε «ντροπιαστικές» στιγμές για την εταιρεία, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες των iPhones να χρησιμοποιήσουν τους χάρτες Google Maps.

Όπως φαίνεται, η ζήτηση για εταιρείες που έχουν σχέση με τον εντοπισμό της θέσης βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από την πρόταση 3 δισεκατομμυρίων της Uber για τους χάρτες της Nokia.