Οι «κλέφτες» της Goldman Sachs

Οι «κλέφτες» της Goldman Sachs
Photo:

Η τράπεζα απέλυσε 20 αναλυτές που έκλεψαν στις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις στις τράπεζες είναι δύσκολες ακόμα και για τα «χρυσά ονόματα» του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό ισχύει και για τους 20 τραπεζίτες της Goldman Sachs οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν στις εσωτερικές εξετάσεις και απολύθηκαν.

Οι αναλυτές είχαν εργαστεί στο τμήμα Διεύθυνσης Ασφαλείας αρκετών γραφείων του Ομίλου παγκοσμίως , συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Πηγές δήλωσαν στο Bloomberg ότι ορισμένα από αυτά τα άτομα έχουν ήδη απολυθεί ενώ άλλα έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της εξόδου.

Η «αλληλοβοήθεια» και η «αλληλοϋποστήριξη» μεταξύ των τραπεζιτών της Wall Street σε ότι αφορά τη βασική εκπαίδευση και τη δοκιµή συµµόρφωσης είναι συχνό φαινόμενο καθώς είναι χρονοβόρες διαδικασίες και βαρετές. Οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για την πάταξη αυτής της πρακτικής αυτής αυξάνοντας τους έλεγχους.

Ο Sebastian Howell, εκπρόσωπος της Goldman Sachs στο Λονδίνο, δήλωσε στο Bloomberg : «Αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν απλά μια σαφή παραβίαση των κανόνων, αλλά μια εντελώς ασυμβίβαστη συμπεριφορά συγκριτικά με τις αξίες που έχουμε προωθήσει στην εταιρεία».

Η Goldman Sachs θεωρείται σήμερα η λιγότερο αξιόλογη τράπεζα της Wall Street, η τράπεζα που κάποτε ήταν μια από τις πιο σημαντικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της χώρας, η οποία έχει δει τα κεφάλαια της να πέφτουν κατακόρυφα. Οι μετοχές έχουν πέσει περίπου 10 % αυτό το έτος, με αποτέλεσμα η αναλογία τιμή προς κέρδη να είναι περίπου 8,8 – το χαμηλότερο P / E μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αμερικής.