Η κληρονόμος της Estee Lauder μπήκε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χάρη σε μια εξαιρετική χρονιά για τον κλάδο των καλλυντικών.

του Andrew Heathcote, Bloomberg

Η Jane Lauder, κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών Estee Lauder, ανήκει πλέον στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, αφότου η τιμή των μετοχών της εταιρείας που φέρει το όνομά της αυξήθηκε ραγδαία, χάρη στα πολύ καλά επίπεδα κερδοφορίας τριμήνου και τις άριστες προβλέψεις για το σύνολο του οικονομικού έτους.

Η περιουσία της Lauder αυξήθηκε κατά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος- μόνο την περασμένη Δευτέρα, η άνοδος της τιμής της μετοχής μεταφράστηκε σε επιπλέον αύξηση της περιουσίας της κατά 447 εκατομμύρια δολάρια. Και κάπως έτσι, η συνολική της περιουσία ανέρχεται στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Η ίδια καταλαμβάνει την 461η θέση στη λίστα, πίσω από τον Robert Kraft, ιδιοκτήτη των New England Patriots.

Η Estee Lauder και οι άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου των καλλυντικών εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις φέτος, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων στην Ασία, και αυτό οδηγεί σε συσσώρευση όλων και περισσότερων χρημάτων στα ταμεία τους.

Η Francoise Bettencourt Meyers, η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη, προσέθεσε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία της φέτος καθώς η τιμή της μετοχής της L’Oreal SA, της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών στον κόσμο, έχει αυξηθεί κατά 18% από την αρχή του έτους.

Η Lauder, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και εγγονή της Estee Lauder που ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία, είναι μία από τις 69 γυναίκες στην λίστα των πλουσίων του κόσμου που συνέταξε το Bloomberg. Εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας δεν απάντησε σε αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με την είδηση.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μετοχές της Estee Lauder σημείωσαν ρεκόρ οκταετίας, αφότου η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις τριμήνου ύψους 3,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Γουόλ Στριτ. Οι πωλήσεις στην Ασία αυξήθηκαν κατά 25%, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στις καλές επιδόσεις στις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, και στις αναδυόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας.