Η «κούρσα» του διαστήματος και ο κίνδυνος να χάσει η ΕΕ «το τρένο»

Η «κούρσα» του διαστήματος και ο κίνδυνος να χάσει η ΕΕ «το τρένο»
01 September 2023, North Rhine-Westphalia, Cologne: A barrier tape with the words "European Astronaut Centre" is seen at the European Space Agency (ESA) Astronaut Centre in Cologne, Germany. Photo: Thomas Banneyer/dpa (Photo by Thomas Banneyer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, κάλεσε την Ευρώπη ο γενικός διευθυντής της ESA.

Η Ευρώπη προειδοποιείται να μην «χάσει το τρένο» στην αναδυόμενη διαστημική οικονομία, καθώς περισσότερες από 20 χώρες συγκεντρώνονται στην Ισπανία, όπου αναμένεται να επικεντρωθούν στη χρηματοδότηση του πυραύλου Ariane 6 που έχει καθυστερήσει, καθώς και στην κλιματική αλλαγή και σε έναν πιθανό νέο ρόλο στην εξερεύνηση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) των 22 χωρών διεξάγει υπουργικές συνομιλίες στη Σεβίλλη τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανταγωνιστικότητα στο διάστημα, στην οποία κυριαρχεί η ταχεία ανάπτυξη της SpaceX, της ανταγωνίστριας εταιρείας του Έλον Μασκ με έδρα τις ΗΠΑ.

Η διήμερη «Σύνοδος Κορυφής για το Διάστημα» πραγματοποιείται καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα κενό στην αυτόνομη πρόσβαση στο διάστημα μετά τις καθυστερήσεις στον νέο πύραυλο Ariane 6, σε συνδυασμό με την καθήλωση του μικρότερου Vega-C και τη διακοπή της πρόσβασης στο ρωσικό Soyuz λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τις εντάσεις μεταξύ της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, σχετικά με την πολιτική για τους εκτοξευτές, συμπεριλαμβανομένης της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης του Ariane 6, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση το 2024, τέσσερα χρόνια πίσω από το αρχικό σχέδιο.

Η Γαλλία, όπου εδρεύει η κατασκευάστρια εταιρεία ArianeGroup, θέλει επιπλέον χρηματοδότηση για να βοηθήσει στην απορρόφηση των υπερβάσεων του κόστους, δήλωσαν πηγές της βιομηχανίας. Η γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune την περασμένη εβδομάδα προσδιόρισε το έλλειμμα στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανία, η οποία συχνά θεωρείται απρόθυμη να γίνει πληρωτής της γαλλικής βιομηχανίας, θέλει να τονώσει τον δικό της αναδυόμενο ανεξάρτητο τομέα εκτοξεύσεων, ενώ η Ιταλία θέλει να προστατεύσει το σχέδιό της Vega-C και να σημειώσει πρόοδο στα προγράμματα εξερεύνησης.

Πηγές, που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε κάποια πρόοδος στην άρση του μπλοκαρίσματος μιας τριμερούς αντιπαράθεσης μεταξύ των κορυφαίων εθνών εκτόξευσης της Ευρώπης, αλλά οι υπουργοί εξακολουθούσαν να έχουν ευαίσθητες συζητήσεις για τον προϋπολογισμό.

Μιλώντας πριν από τη συνάντηση της Σεβίλλης, ο γενικός διευθυντής της ESA Josef Aschbacher αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες, αλλά προέτρεψε την Ευρώπη να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος στον τεχνολογικό τομέα.

«Η διαστημική οικονομία αναπτύσσεται … Η μη συμμετοχή σε αυτήν θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, στρατηγικά πολύ δύσκολο να δικαιολογηθεί», δήλωσε ο Aschbacher στη γαλλική ένωση μέσων ενημέρωσης AJPAE.

Πριν από δύο δεκαετίες, η Ευρώπη δεν απείχε πολύ από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ιαπωνία μετρούμενη με βάση τις πατέντες και τις πνευματικές ικανότητες.

«Σήμερα, οι μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής δεν βρίσκονται στην Ευρώπη. Κάποιες βρίσκονται στις ΗΠΑ, κάποιες στην Κίνα. Χάσαμε το τρένο. Η κβαντική τεχνολογία είναι ένα παρόμοιο παράδειγμα όπου τώρα προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: