Η KPMG επανεκλέγει τον William B. Thomas ως Global Chairman και CEO

Η KPMG επανεκλέγει τον William B. Thomas ως Global Chairman και CEO
KPMG logo is seen in Berlin, Germany on 25 September 2019. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) Photo: AFP
Παρέχοντας διασφάλιση ηγεσίας και καθοδήγηση σε μια περίοδο μετασχηματισμών.

Η KPMG International ανακοίνωσε την ομόφωνη επανεκλογή του William (Bill) B. Thomas για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη θέση του Global Chairman & CEO της KPMG. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο, ένα έτος πριν την προγραμματισμένη εκλογή, αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία του Bill Thomas, με την τρέχουσα διάρκειά της να λήγει πλέον στις 30 Σεπτεμβρίου 2025, παρέχοντας διασφάλιση ηγεσίας και καθοδήγησης για την KPMG, καθώς η εταιρεία εστιάζει στην υποστήριξη των πελατών και των εταίρων της.

Από τον αρχικό διορισμό του ως Global Chairman & CEO το 2017, ο Bill Thomas έχει την επίβλεψη της ανάπτυξης και εφαρμογής της παγκόσμιας στρατηγικής της KPMG, του οδικού χάρτη για την επίτευξη του τολμηρού οράματος της KPMG να καταστεί ο πιο αξιόπιστος οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, μετουσιώνοντας παράλληλα αυτή την επιτυχία σε ανάπτυξη. Η KPMG έχει επίσης εκπονήσει επενδυτικό πρόγραμμα ψηφιακής στρατηγικής ύψους $US 5 δις., ενώ έχει διευρύνει αρκετές συμμαχίες-κλειδιά, δίνοντας τη δυνατότητα στην KPMG να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο τον δικό της όσο και των πελατών της. Ο Bill Thomas συνεχίζει να είναι ένθερμος υποστηρικτής της διαφορετικότητας και της ένταξης (diversity and inclusion) σε όλα τα επίπεδα της KPMG. Έχει επίσης εξελίξει την προσέγγιση της KPMG στους τομείς Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση (ESG).

Ο Bill Thomas σχολιάζει «Με τιμάει βαθύτατα το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο της KPMG μου ζήτησε να συνεχίσω να υπηρετώ ως Global Chairman & CEO. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, καθώς οι εταιρείες, οι πελάτες και οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της γενιάς μας, είναι επιτακτική ανάγκη η KPMG να συνεχίζει να προωθεί την στρατηγική μας. Πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους μας καθώς χαράσσουμε την πορεία προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Όπως κάνουμε από τη μέρα που ανέλαβα αυτόν τον ρόλο, θα επικεντρωθούμε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Δεν υπήρξε ποτέ πιο έντονη η ανάγκη οι εταίροι και οι κοινωνίες να μπορούν να εμπιστεύονται  τις επιχειρήσεις. Η KPMG έχει έναν ρόλο να διαδραματίσει στον οποίο δεν θα παρέχει μόνο αυτήν την διασφάλιση στους άλλους αλλά θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να είμαστε μια επιχείρηση που εμπνέει την εμπιστοσύνη. Η επιτυχία μας θα επιτευχθεί μόνο μέσω των ακούραστων προσπαθειών και την αφοσίωση των 220 000 συναδέλφων μας στην KPMG σε όλο τον κόσμο. Τα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσω να εστιάζω σε αυτές τις ταλαντούχες ομάδες, τις οποίες θα στηρίξω και θα ενισχύσω με στόχο να αξιοποιήσουν πλήρως όλες τους τις δυνατότητες.

Ο Bill Thomas προτάθηκε και εκλέχτηκε ομόφωνα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της KPMG International. Πριν γίνει Global Chairman & CEO το 2017, είχε διατελέσει Πρόεδρος της KPMG στην περιοχή της Αμερικής από το 2014, ενώ υπήρξε CEO και Senior Partner της KPMG του Καναδά από το 2009 ως το 2016. Είναι μέλος του Παγκόσμιου Δ.Σ. της KPMG από το 2009.