Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα αναγκάζει την Maersk να αναστείλει τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα αναγκάζει την Maersk να αναστείλει τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών
(FILES) Containers of Danish shipping and logistics company Maersk are seen in Copenhagen, Denmark, on September 14, 2023. Shipping giant Maersk said on December 31, 2023 it was suspending the passage of vessels through a key Red Sea strait for 48 hours, after Yemeni rebels attacked one of its merchant ships. (Photo by SERGEI GAPON / AFP) Photo: AFP
«Υψηλή αβεβαιότητα» στις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2024

Η Maersk ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει «υψηλή αβεβαιότητα» στις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2024, καθώς οι διαταραχές στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον κλάδο.

Παράλληλα, ο ναυτιλιακός γίγαντας της Δανίας δήλωσε ότι θα αναστείλει την επαναγορά μετοχών λόγω της αβεβαιότητας.

Ανακοίνωσε ότι αναμένει υφιστάμενα κέρδη EBITDA (ή κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) μεταξύ 1 και 6 δισ. δολαρίων φέτος, σε σύγκριση με τα 9,6 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο αντίκτυπος αυτής της κατάστασης προκαλεί νέα αβεβαιότητα για το πώς αυτό θα εξελιχθεί από πλευράς κερδών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Βίνσεντ Κλερκ στο CNBC.

«Δεν είναι ξεκάθαρο το αν πρόκειται για μια κατάσταση που θα επιλυθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες ή αν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει για ολόκληρο το έτος», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία πρόσθεσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να «αναστείλει αμέσως το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με την επανέναρξη του οποίου θα επανεξεταστεί μόλις οι συνθήκες της αγοράς κατασταλάξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: