Η L’Oréal ανακοινώνει το σχέδιο εξαγοράς της Société des Thermes de La Roche-Posay

Πρόκειται για τον πρώτο ιαματικό σταθμό στην Ευρώπη, αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

Η L’Oréal υπέβαλε στους μετόχους της εταιρείας Holding STRP (Société des Thermes de La Roche-Posay) αμετάκλητη προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Το σχέδιο προβλέπει την προηγούμενη μεταβίβαση της ξενοδοχειακής επιχειρηματικής δραστηριότητας στους υφιστάμενους μετόχους της Holding STRP και την απονομή αποκλειστικών δικαιωμάτων διαπραγμάτευσης στη L’Oréal.

Με έτος ίδρυσης το 1921, η Société des Thermes de La Roche-Posay είναι ο πρώτος ιαματικός σταθμός στην Ευρώπη, αφιερωμένος αποκλειστικά στη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Το ιαματικό νερό της La Roche-Posay διαθέτει θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων (έκζεμα, ψωρίαση, ουλές από εγκαύματα, και δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο). Το 2017, περισσότεροι από 7.500 ασθενείς επωφελήθηκαν από τις ιαματικές παροχές, κάτι που ισοδυναμεί με πωλήσεις ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Laetitia Toupet, Γενική Διευθύντρια της La Roche-Posay Διεθνώς, δήλωσε: «αυτό το σχέδιο εξαγοράς θα μας δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη δερματολογική θέση της La Roche-Posay αναπτύσσοντας τους υπάρχοντες δείκτες και κάνοντας το ιαματικό κέντρο τη ναυαρχίδα της μάρκας».

Η La Roche-Posay, η μάρκα που συνιστούν πάνω από 90.000 δερματολόγοι σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργεί προϊόντα για την περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος, εμπλουτισμένα με ιαματικό νερό. Όντας η Νο 1 μάρκα δερμοκαλλυντικών παγκοσμίως, διαθέτει τις εξής κύριες σειρές προϊόντων: Lipikar (ξηρό δέρμα), Anthélios (φωτοπροστασία), Effaclar (ακμή), Tolériane (ευαίσθητο δέρμα) and Cicaplast (επανόρθωση).

Το σχέδιο θα υποβληθεί στους εκπροσώπους των εργαζομένων προς εξέταση και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικά με την L’Oréal
Για περισσότερα από 100 χρόνια, η L’Oréal είναι αφοσιωμένη στην ομορφιά. Με το μοναδικό διεθνές χαρτοφυλάκιό της, που αποτελείται από 34 διαφορετικές και αλληλοσυμπληρούμενες μάρκες, ο ‘Όμιλος σημείωσε κατά το 2017 πωλήσεις ύψους 26,02 δισ. ευρώ, ενώ απασχολεί 82.600 άτομα παγκοσμίως. Αποτελώντας την κορυφαία εταιρεία ομορφιάς παγκοσμίως, η L’Oréal είναι παρούσα σε όλα τα δίκτυα διανομής: κανάλια ευρείας διανομής, πολυκαταστήματα, φαρμακεία, κομμωτήρια, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, επώνυμα καταστήματα λιανικής και ηλεκτρονικό εμπόριο. Η έρευνα και η καινοτομία, καθώς και μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα 3.885 ατόμων, αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της L’Oréal, που στοχεύει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη. Η δέσμευση της L’Oréal για βιώσιμη ανάπτυξη για το 2020 με την ονομασία «Sharing Beauty With All», θέτει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου. www.loreal.com

Σχετικά άρθρα