Η “μάχη” για την προσέλκυση ταλέντων θα συνεχιστεί μέχρι το 2031

Η “μάχη” για την προσέλκυση ταλέντων θα συνεχιστεί μέχρι το 2031
Photo: pixabay.com

της Sheryl Estrada

Κατά την επόμενη δεκαετία, τα διοικητικά συμβούλια και τα στελέχη σε όλο τον κόσμο αναμένουν ότι η προσέλκυση και η διατήρηση ταλέντου θα παραμείνει μια σοβαρή πρόκληση.

«Σαφώς, οι άνθρωποι και η κουλτούρα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας», δήλωσε ο Jim DeLoach, διευθύνων σύμβουλος στην Protiviti, μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων.

Ο DeLoach είναι συν-συγγραφέας της έκθεσης Executive Perspectives on Top Risks for 2022 and 2031, που κυκλοφόρησε από την Protiviti και το Poole College of Management του NC State University στις 9 Δεκεμβρίου. Τα ευρήματα, που βασίζονται σε έρευνα 1.453 μελών διοικητικών συμβουλίων και ανώτερα στελέχη, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν υψηλό επίπεδο ανησυχίας για τους κινδύνους για το 2022, κάτι που στη συνέχεια μεταφέρεται στους οικονομικούς διευθυντές, δήλωσε ο Mark Beasley, καθηγητής λογιστικής στο KPMG Term στο Πανεπιστήμιο North Carolina State University και συν-συγγραφέας της έκθεσης.

Οι ηγέτες που συμμετείχαν στην έρευνα ονόμασαν τις κυβερνητικές πολιτικές και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την πανδημία ως Νο. 1 από τους 10 κινδύνους για το 2022. Αλλά οι προκλήσεις διαδοχής, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας προσέλκυσης και διατήρησης κορυφαίων ταλέντων, ονομάστηκαν ο Νο. 2 κορυφαίος κίνδυνος τόσο για το 2022 όσο και για το 2031.

«Το γεγονός ότι επτά από τους 10 κορυφαίους κινδύνους για το 2022 και έξι στους 10 για το 2031βέχουν κοινή συνιστώσα τους ανθρώπους, για μένα αυξάνει την ανάγκη το τμήμα HR να έχει στρατηγική εστίαση στον οργανισμό», δήλωσε ο Fran Maxwell, παγκόσμιος επικεφαλής εργατικού δυναμικού και οργανωτικού μετασχηματισμού στην Protiviti. Οι προκλήσεις για ταλέντο, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, είναι «διάχυτες σε όλους τους κλάδους και τους οργανισμούς αυτή τη στιγμή», είπε.

Όσον αφορά τη διατήρηση των εργαζομένων, «ορισμένοι οργανισμοί κάνουν λάθος να το εξαρτούν καθαρά από το θέμα της αμοιβής», είπε ο Maxwell. Η κουλτούρα μιας εταιρείας, το πώς και πού γίνεται η δουλειά, καθώς και τα σωστά προγράμματα μάθησης και ανάπτυξης είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη νίκη στον πόλεμο για ταλέντο, είπε.

Η μελέτη προσδιόρισε επίσης το κόστος εργασίας και τους στόχους κερδοφορίας ως κορυφαίο κίνδυνο για το 2022. «Η αγορά εργασίας ανήκει στους εργαζόμενους», δήλωσε ο οικονομολόγος Peter Blair Henry, καθηγητής οικονομικών και χρηματοοικονομικών στο WR Berkley και επίτιμος κοσμήτορας στο NYU Stern School of Business. «Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό θα συνεχίσει να ανεβάζει τους μισθούς».

Και o διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Powell, έχει ξεκαθαρίσει ότι πιστεύει ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα το στοιχείο που θα συνεχίσει να οδηγεί την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Έτσι, θα το παρακολουθήσουν και θα το αφήσουν να συνεχιστεί όσο δεν είναι πολύ πληθωριστικό».

Πηγή: Fortune.com