Η Maersk προειδοποιεί για μεγάλες διαταραχές καθώς απομακρύνει τα πλοία της από την Ερυθρά Θάλασσα

Η Maersk προειδοποιεί για μεγάλες διαταραχές καθώς απομακρύνει τα πλοία της από την Ερυθρά Θάλασσα
(FILES) Containers of Danish shipping and logistics company Maersk are seen in Copenhagen, Denmark, on September 14, 2023. Shipping giant Maersk said on December 31, 2023 it was suspending the passage of vessels through a key Red Sea strait for 48 hours, after Yemeni rebels attacked one of its merchant ships. (Photo by SERGEI GAPON / AFP) Photo: AFP
Το ταξίδι γύρω από την Αφρική μπορεί να προσθέσει περίπου 10 ημέρες στους χρόνους και απαιτεί περισσότερα καύσιμα και χρόνο πληρώματος, αυξάνοντας τα έξοδα.

Η Maersk θα συνεχίσει να εκτρέπει όλα τα πλοία του από τα δρομολόγια της Ερυθράς Θάλασσας γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας της Αφρικής για το άμεσο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, μεταδίδει το Reuters.

Ο κολοσσός των εμπορευματοκιβωτίων προειδοποίησε ταυτόχρονα τους πελάτες της να είναι προετοιμασμένοι για τον κίνδυνο να «υπάρξει σημαντική διαταραχή στο παγκόσμιο δίκτυο», όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ναυτιλιακές αποφεύγουν πλέον την Ερυθρά Θάλασσα – και έτσι τη συντομότερη διαδρομή από την Ασία στην Ευρώπη μέσω της Διώρυγας του Σουέζ – αφού οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους σε πλοία στην περιοχή σε αντίποινα για τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Το ταξίδι γύρω από την Αφρική μπορεί να προσθέσει περίπου 10 ημέρες στους χρόνους και απαιτεί περισσότερα καύσιμα και χρόνο πληρώματος, αυξάνοντας τα έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Maersk είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει τις διελεύσεις από την περιοχή μετά από μία επίθεση σε ένα από τα πλοία της από τους μαχητές Χούθι. Η εταιρεία πλέον ανακατευθύνει όλα τα πλοία της γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.

«Η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς και παραμένει εξαιρετικά ασταθής και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος για την ασφάλεια εξακολουθεί να βρίσκεται σε σημαντικά αυξημένο επίπεδο», αναφέρει η Maersk σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία θα εκτρέψει όλα τα πλοία της γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας «για το άμεσο μέλλον».

«Αν και συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε μια βιώσιμη λύση στο εγγύς μέλλον και κάνουμε ότι μπορούμε για να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο οι επιπλοκές στην περιοχή να συνεχιστούν και να υπάρξει σημαντική διαταραχή στο παγκόσμιο δίκτυο», προειδοποίησε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: