Η Μασούτης επενδύει στο μέλλον

Η Μασούτης επενδύει στο μέλλον
Αναπτυξιακή πολιτική με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο κι ενσωματωμένη τη βιωσιμότητα χαράσσει η ισχυρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Διαμαντής Μασούτης.

Με πολλά και μεγαλόπνοα σχέδια που καθορίζουν την αναπτυξιακή της στρατηγική, η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στο λιανεμπόριο με στόχο να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά.

Συνεχίζοντας μια παράδοση που μετρά ήδη 46 χρόνια ζωής, επενδύει στο δίκτυο καταστημάτων, μέσα από εξαγορές και ανακαινίσεις, στη διεύρυνση της παρουσίας της στο φυσικό και ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, αλλά και σε νέες υποδομές και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με ενσωματωμένα στην πολιτική της, τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα αναφοράς δεικτών ESG.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Μασούτης, ύψιστη προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος, τόσο οι εργαζόμενοι, «ψυχή» και συνοδοιπόροι της εταιρείας, όσο και οι καταναλωτές, κινητήριος δύναμη στην αναπτυξιακή της πορεία.

Επενδύσεις σημασίας

Αφήνοντας πίσω ένα εποικοδομητικό 2022, όπου υλοποιήθηκαν σημαντικές επενδύσεις και χαράχτηκαν σχέδια για το μέλλον, η Διαμαντής Μασούτης ξεκινά νέο επενδυτικό γύρο της τάξης των 25 εκατ. ευρώ. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα αποτελεί η Αττική. Προηγουμένως, και σε βάθος τριετίας, είχε ολοκληρώσει ένα γύρο πετυχημένων εξαγορών, δίνοντας ισχυρό παρόν στα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην Κέρκυρα και την Κρήτη. Συνολικά, έχει πλέον σημεία πώλησης στα νησιά Κέρκυρα, Θάσο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σκιάθο, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Σαντορίνη, Κάλυμνο, αλλά και στην Κρήτη, όπου η εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο μέσα από τη συνεργασία με την ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. για τα καταστήματα ΣΥΝ.ΚΑ.

Συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των εξαγορών και των επενδύσεων, σχεδιάζει τη δυναμική «είσοδο» των Grand Mασούτης στην αγορά της Αττικής. Το 2023 θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα 2.000 τ.μ. στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμα Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες, σε ιδιόκτητο χώρο. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση για δύο ακόμη χώρους, στο πλαίσιο χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την λειτουργία 4 Grand Μασούτης στην Αττική την επόμενη διετία.

Το 2023 θα πρωταγωνιστήσουν τα Grand Μασούτης στην Αττική.

Στις αρχές του 2023 γίνεται πιο έντονη η παρουσία της εταιρείας σε Κυκλάδες και Αττική με την εξαγορά της εταιρείας Αφοί Ιωάννου Δεναξά ΕΠΕ, με έδρα το Εμπορειό της Θήρας, με 6 καταστήματα, 5 λιανικής και 1 χονδρικής. Συγκεκριμένα, 3 καταστήματα λιανικής και 1 Cash and Carry στη Σαντορίνη, 1 κατάστημα λιανικής στην Μύκονο και 1 κατάστημα λιανικής στο Παλαιό Φάληρο.

Η νέα αναπτυξιακή πολιτική οδηγεί στη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου, με 377 καταστήματα και τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η Αττική το επόμενο μεγάλο στοίχημα, μετά το γαϊτανάκι εξαγορών, με το οποίο ενίσχυσε την παρουσία της στην ελληνική περιφέρεια.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, η εταιρεία επενδύει παράλληλα και στο e-shop masoutis, ένα σύγχρονο ψηφιακό κατάστημα, που δημιουργήθηκε με υψηλές προδιαγραφές και εξασφαλίζει στον καταναλωτή, αμεσότητα, ποιότητα και τιμές, προσφέροντας καινοτόμες προτάσεις μέσα από μια omnichannel εμπειρία αγορών. Για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, τον Αύγουστο του 2022, η Μασούτης έθεσε σε λειτουργία το πρώτο dark store στη Μεταμόρφωση Αττικής, με 18.000 κωδικούς προϊόντων, υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση στον τομέα υποδομών.  Στα πλάνα που αφορούν τις νέες υποδομές, περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ακόμη dark store, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Για την Μασούτης, ο σεβασμός προς τον καταναλωτή, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αδιαπραγμάτευτοι όροι αποτελούν η υψηλή ποιότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες και η ορθή τιμολογιακή πολιτική. Σε περιόδους κρίσεων και σε πρωτοβουλίες, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού», για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η Μασούτης ξεχώρισε για την άμεση ανταπόκριση και τις ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές, που προσέφερε στους καταναλωτές.

Η στρατηγική ανάπτυξης επικεντρώνεται σε εξαγορές, ανακαινίσεις, ισχυροποίηση της παρουσίας στο φυσικό και ηλεκτρονικό εμπόριο κι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Βιώσιμη πολιτική

Με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο, η αναπτυξιακή πολιτική της Μασούτης, ενσωματώνει τη βιωσιμότητα. Προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, τοποθέτησε φωτοβολταϊκά στις οροφές των κεντρικών εγκαταστάσεων διοίκησης και logistic center, εξασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτάρκεια σε ποσοστό 38%. Επιπλέον, δίνει κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση, καθώς σε συνεργασία με την NRG Energy, έχει σχεδιάσει τη δημιουργία 150 θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 70 καταστήματα.

Ακολουθώντας πιστά τα ESG κριτήρια, η Μασούτης στέκεται στο πλευρό ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μέσα από ένα διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας υπό τον τίτλο «καθημερινές δράσεις», διατηρεί συνεργασία με ΜΚΟ και τοπικούς φορείς, ενώ από το 2017 σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών – και μέσω της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» – προσφέρει κάθε μήνα τρόφιμα σε 1.040 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2022 διανεμήθηκαν 3.061.760 γεύματα.

Οι ηθικές αξίες που τοποθετούν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής και η συνεισφορά στην κοινωνία, είναι το αυτονόητο για τη Μασούτης. Η επιβράβευση της ηθικής πολιτικής από την άλλη είναι το αυτονόητο για την κοινωνία, καθώς λειτουργεί υποδειγματικά προς την επιχειρηματική κοινότητα. Για την επιχειρηματική ηθική και τα έργα ευποιίας που έχει υλοποιήσει, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Μασούτης, απέσπασε τιμητική διάκριση από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο ΙCC Ελλάς (International Chamber of Commerce).

Κοιτώντας προς το μέλλον, η Μασούτης δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες, που αποτέλεσαν τη βάση για να αναπτυχθεί, αποτελώντας για τους καταναλωτές, συνώνυμο της ποιότητας και της εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ: