Eunice Energy Group: Ο Green-tech Όμιλος που κατέχει το «κλειδί» της ενεργειακής αυτονομίας & ανεξαρτησίας

Eunice Energy Group: Ο Green-tech Όμιλος που κατέχει το «κλειδί» της ενεργειακής αυτονομίας & ανεξαρτησίας
Το 2022 αποτέλεσε χρονιά δυναμικής ανάπτυξης της παρουσίας του Ομίλου σε ενεργειακά συστήματα και ηλεκτροκίνηση

Η «κληρονομιά» του 2022 συμπυκνώνεται στην εξής φράση: νέο γεωπολιτικό περιβάλλον και ριζική αλλαγή στρατηγικής στην ενέργεια. Μέσα σε αυτό το μεταβαλλόμενο σκηνικό, αναδεικνύεται η ανάγκη για στροφή, αφενός μεν στην αποθήκευση και μεταφορά της παραγόμενης πράσινης ενέργειας, αφετέρου δε σε νέες, βιώσιμες, οικονομικά συμφέρουσες, και φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, με χρήση καινοτόμων Green-tech λύσεων εστιασμένες στις ανάγκες του κάθε καταναλωτή.

Αυτή ακριβώς η «κληρονομιά» του 2022 αποτέλεσε σημαντικό θεμέλιο λίθο για την αναπτυξιακή πορεία των δραστηριοτήτων του Ομίλου Eunice, του πρώτου και μοναδικού αμιγώς Ελληνικού τεχνολογικού ομίλου που επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια σε νέες περιβαλλοντικές τεχνολογίες με σκοπό την παραγωγή και διάθεση καθαρής πράσινης ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος εντάσσει και το διεθνούς σημασίας έργο διηπειρωτικής διασύνδεσης Greece Africa Power Interconnector (GAP) ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη μεταφορά καθαρής, πράσινης ενέργειας, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, και συνακόλουθα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια στην ελληνική επικράτεια και την Ευρώπη.

Ωστόσο, οι νέες προκλήσεις, καθώς και οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου αντίληψης και δράσης όσον αφορά την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διαχείριση της ενέργειας. Η νέα αυτή εποχή φέρνει στο επίκεντρο τον καταναλωτή, ο οποίος απαιτεί πια, βιώσιμες και αξιόπιστες ενεργειακές λύσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες του, σε συμφέρον οικονομικό κόστος, και θα τον καθιστούν αυτόνομο και ανεξάρτητο. Έχοντας στο DNA του αυτή ακριβώς την αντίληψη, ο Όμιλος Eunice το 2022 συνέχισε να αναπτύσσει λύσεις ενεργειακής αυτονομίας.

Ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής αυτονομίας & ανεξαρτησίας

Ξεκινώντας από την αυτονομία και ενεργειακή ανεξαρτησία της νήσου Τήλος, ο όμιλος Eunice με το Aftonomo προσφέρει μια καινοτόμο και ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας σε επιχειρήσεις και κατοικίες. Η προσφερόμενη λύση αποτελείται από συστήματα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, από συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, και από έξυπνες συσκευές και εφαρμογές που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει. Με αυτό το τρόπο μετατρέπεται σε NetProsumer, δηλαδή παραγωγό, καταναλωτή, και ταυτόχρονα μέρος του δικτύου ενέργειας.

Η επιτυχής εγκατάσταση του Aftonomo σε ένα όλο κι αναπτυσσόμενο δίκτυο οικιακών/επιχειρηματικών πελατών βασίζεται, αφενός στις υψηλής ποιότητας τεχνικές προδιαγραφές του, περιλαμβάνοντας τη χρήση έξυπνων IoT συσκευών και cloud πλατφόρμας διαχείρισης που ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, και αφετέρου στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών μελέτης, προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης που αναλαμβάνει ο Όμιλος Eunice, αποτελώντας το μοναδικό σχετικό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το σύστημα Aftonomo εξασφαλίζει i) την περιορισμένη χρήση του δικτύου ηλεκτροδότησης και κατ’ επέκταση την μείωση έως και εξάλειψης του λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ii) επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και η αδιάλειπτη παροχή τροφοδοσίας, καθιστώντας τον καταναλωτή ενεργειακά αυτόνομο.

Η εταιρεία τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, υλοποιώντας σημαντικές δράσεις και πολιτικές.

Ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης

Ο Όμιλος Eunice συνεχίζει να αναπτύσσει και να προσφέρει με επιτυχία ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, επεκτείνοντας περαιτέρω το δίκτυο εγκαταστάσεων (σε δημοτικούς χώρους, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, χώροι ψυχαγωγίας/εργασίας κλπ.) με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη και σε συνδυασμό υψηλής ποιότητας προϊόντα με κορυφαίες υπηρεσίες.

Σημαντικά πλεονεκτήματα των φορτιστών που αναπτύσσει η Eunice αποτελούν το know-how και οι turnkey 360 υπηρεσίες (εγκατάσταση & πλήρης τεχνική καθοδήγηση) που προσφέρει ο Όμιλος, η μεγάλη αξιοπιστία που παρέχουν στη διασύνδεση με τις πλατφόρμες ηλεκτροκίνησης, η ευελιξία που παρουσιάζεται, στο στάδιο της παραγωγής τους, με δυνατότητα εργοστασιακών αλλαγών, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Νέες Συνεργασίες

Μέρος της δραστηριότητας του Ομίλου αποτελεί και η θεμελίωση νέων συνεργασιών στο τομέα του e-mobility, όπως με την Amazon Web Services, όπου σε συνεργασία με τον Όμιλο Eunice ανέπτυξαν τους πρώτους φορτιστές EEG-1S-22W ηλεκτρικών οχημάτων στο νησί της Νάξου, στο πλαίσιο του έργου Naxos Smart Island, αποτελώντας το πρώτο βήμα συνεργασίας με έναν από τους πρωταγωνιστές στο τομέα της τεχνολογίας IoT. H συνεργασία με την Amazon WS εντάσσεται στην ήδη εκτεταμένη παλέτα συνεργασιών του Ομίλου Eunice, όπως με την ΔΕΗ Blue, την Siemens, την Phoenix Contact και την Joltie.

Παράλληλα, προτεραιότητα του Ομίλου Eunice αποτελεί και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά-ερευνητικά προγράμματα, με τη συνεργασία σημαντικών ακαδημαϊκών και θεσμικών partners, Ιδιαίτερη θέση μεταξύ αυτών κατέχει η έρευνα που εστιάζει στη χρήση του υδρογόνου ως νέο καύσιμο.

Βασικό στοιχείο της ταυτότητας του Ομίλου Eunice αποτελεί το made in Greece. Ο Όμιλος διαθέτει πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία κατασκευάζεται η πρώτη Ελληνική ανεμογεννήτρια (EW16 Thetis), οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και οι καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής αυτονομίας και ανεξαρτησίας του S4S & Aftonomo. Όλα  τα προϊόντα και οι λύσεις που παρέχει ο Όμιλος Eunice εναρμονίζονται απόλυτα με τις πιο αυστηρές πράσινες κατευθυντήριες γραμμές των κριτηρίων ESG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ: