Οι μεγάλες πετρελαϊκές σημειώνουν υπερκέρδη

Οι μεγάλες πετρελαϊκές σημειώνουν υπερκέρδη

Exxon Mobil και Chevron πέτυχαν αύξηση των κερδών τους στο γ’ τρίμηνο.

Ιδιαίτερη θετική είναι η πορεία των κολοσσών του πετρελαίου στο γ’ τρίμηνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Exxon Mobil και Chevron.

Συγκεκριμένα η Exxon σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται προσυνεδριακά 1,6%.

Η εταιρεία τόνισε πως τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,97 δισ. δολάρια ή 93 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 2,65 δισ. δολάρια ή 63 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 66,2 δισ. δολάρια από τα 58,7 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 86 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 62,8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο τυφώνας Χάρβεϊ μείωσε τα κέρδη κατά 6 σεντς ανά μετοχή περίπου.

Η Chevron ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,952 δισ. δολαρίων ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,283 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 36,2 δισ. δολάρια από τα 30,1 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 98 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 34,5 δισ. δολάρια.

«Οι ταμειακές ροές είναι σε θετικό σημείο καμπής, με την παραγωγή πετρελαίου και αερίου να αυξάνεται και τις κεφαλαιακές δαπάνες να υποχωρούν» αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος John Watson.