Η «μεγάλη» αλλαγή των 3,5 χιλιοστών στα νέα χειριστήρια Xbox

Η «μεγάλη» αλλαγή των 3,5 χιλιοστών στα νέα χειριστήρια Xbox

Οι τεχνικοί της Microsoft άκουσαν  επιτέλους ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των κατόχων Xbox.

Η τεχνική ομάδα που εργάζεται πάνω στα νέα χειριστήρια του Xbox δημοσιοποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς χειριστηρίων, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Ιούνιο.

Τα νέα χειριστήρια θα υποστηρίζουν πια και τη σύνδεση ακουστικών και headsets καθώς θα  περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια θύρα ήχου των 3,5mm, μέσω της οποίας θα μπορείτε να συνδέσετε απευθείας με το χειριστήριο τα ακουστικά σας. Η νέα προσθήκη θα απαλλάξει τους χρήστες από τα πρόσθετα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν για να μπορέσουν να συνδέσουν τα ακουστικά τους μέσω του Xbox One Stereo Headset Adapter.

Από την άλλη, ο συγκεκριμένος adapter υποστήριζε δυνατότητες ρύθμισης της έντασης του ήχου,  κάτι που ίσως να μην υποστηρίζουν τα συνηθισμένα headsets. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αναμένεται να προσφέρουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις στη συνέντευξη τύπου κατά την έκθεση E3 τον Ιούνιο.

Η απουσία δυνατότητας άμεσης σύνδεσης ακουστικών με το χειριστήριο ήταν ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα για τους κατόχους των χειριστηρίων της Microsoft. Η εταιρεία συνεχίζει προς το παρόν να παρακολουθεί τη Sony να κυριαρχεί στην αγορά. Η νέα της προσθήκη (που υπάρχει ήδη ως δυνατότητα στα χειριστήρια του PlayStation 4) είναι ένα πρώτο βήμα που μπορεί να δημιουργήσει μια θετική αύρα, τουλάχιστον για την εμπορική επιτυχία του νέου της χειριστηρίου.