Η Μέγκαν Μαρκλ ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία

Η Μέγκαν Μαρκλ ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία
BELFAST, UNITED KINGDOM - MARCH 23: Meghan Markle is seen ahead of her visit with Prince Harry to the iconic Titanic Belfast during their trip to Northern Ireland on March 23, 2018 in Belfast, Northern Ireland, United Kingdom. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

Πέρα από τη δούκισσα του Σάσεξ, τη λίστα του περιοδικού Vogue κοσμούν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης.

Η Μέγκαν Μαρκλ αναδεικνύεται μια από τις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε το βρετανικό Vogue, το οποίο επικροτεί την πρώην ηθοποιό που συμβάλλει στη σφυρηλάτηση μιας νέας ταυτότητας της μοναρχίας.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι και δούκισσα του Σάσεξ συγκαταλέγεται μαζί με την σκωτσέζα πολιτικό Ρουθ Ντέιβιντσον, τη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ και τη συγγραφέα των βιβλίων Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη λίστα του περιοδικού «The Vogue 25».

Η λίστα προβάλλει ένα «εξαιρετικό σύνολο ηγετικών προσωπικοτήτων που καθορίζουν και επανακαθορίζουν τον τόπο που ζούμε σήμερα», γυναικών με επιρροή που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η επιστήμη, η πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, η νομική.

Η Μαρκλ, τον λαμπερό γάμο της οποίας, στις 19 Μαΐου, παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζεται «μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο».

«Η επιρροή της ξεπερνά κατά πολύ την ασταμάτητη κάλυψη (από τα ΜΜΕ) του στιλ της. Ως μια μιγάδα που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από την Αμερική, η Μαρκλ συμβάλλει στη σφυρηλάτηση της νέας ταυτότητας για τη μοναρχία του 21ου αιώνα», γράφει ο περιοδικό Vogue στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το περιοδικό μόδας επιβραβεύει επίσης την ηγέτη των Σκωτσέζων Τόρις Ρουθ Ντέιβιντσον ως «ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με προοδευτικές ιδέες» και την Στέλα Μακάρτνεϊ, «που διευθύνει έναν από τους πιο προοδευτικούς και ανεξάρτητους οίκους μόδας».

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, τα μοντέλα Adwoa Aboah και ‘Εντι Κάμπελ και η επιχειρησιακή διευθύντρια της Manchester United Κολέτ Ρος συγκαταλέγονται στον κατάλογο των 25 γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 22 έως 73 ετών.