Η Meredith μόλις συμφώνησε στην πώληση του FORTUNE για 150 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Τσατσαβάλ Τζιαραβάνον, ιδιοκτήτης του ομίλου Charoen Pokphand Group, αγόρασε τον ιστορικό τίτλο.

Η Meredith Corporation ανακοίνωσε την Πέμπτη, την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση του γνωστού media brand FORTUNE για 150 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία Fortune Media Group Holdings Ltd, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον Chatchaval Jiaravanon.

Η συμφωνία μένει να εγκριθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Ο Jiaravanon συνδέεται με τον όμιλο Charoen Pokphand Group, έναν διεθνή κολοσσό με επιχειρηματικές δραστηριότητες στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης, των αγροτικών προϊόντων, της λιανικής πώλησης και διανομής, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της ανάπτυξης ακινήτων, των βιομηχανικών προϊόντων, του φαρμάκου, και πολλών άλλων.

Ο όμιλος C.P. Group έχει διάφορες εισηγμένες εταιρείες, όπως οι CP Foods, CP ALL και True Corporation, καθώς και πολλές μη εισηγμένες εταιρείες.

Ο Jiaravanon είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της True Corporation, μιας γιγαντιαίας εισηγμένης εταιρείας στην Ασία με στοιχεία ενεργητικού αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έσοδα 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και 23.000 εργαζομένους.

Ο Jiaravanon θα κατέχει το FORTUNE ως μια προσωπική ιδιωτική επένδυση ανεξάρτητα από τις οικογενειακές επιχειρήσεις της C.P. Group. Ο ίδιος προτίθεται να αυξήσει τις επενδύσεις στις ψηφιακές δυνατότητες, τη γεωγραφική επέκταση και το ταλέντο των συντακτών του FORTUNE, στα πλαίσια μιας στρατηγικής ανάδειξης του FORTUNE στον κορυφαίο πάροχο επιχειρηματικού περιεχομένου παγκοσμίως.

«Το όραμά μας είναι να καθιερώσουμε το FORTUNE ως το κορυφαίο επιχειρηματικό media brand παγκοσμίως» είπε ο Jiaravanon. «Η ζήτηση για ποιοτική επιχειρηματική πληροφόρηση αυξάνεται, και με περαιτέρω επενδύσεις στην τεχνολογία και στην υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξη, τόσο στον κλάδο του τύπου όσο και στον κλάδο των event.

Το FORTUNE ιδρύθηκε το 1930, στον απόηχο της Μεγάλης Ύφεσης, και θεωρείται συνώνυμο της επιχειρηματικής επιτυχίας. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια εταιρεία με πολλαπλές πλατφόρμες και multimedia, καθώς περιλαμβάνει ένα μηνιαίο περιοδικό με πολλαπλές διεθνείς εκδόσεις, μια ψηφιακή πλατφόρμα ειδήσεων και βίντεο που παρακολουθείται από σχεδόν 20 εκατομμύρια άτομα κάθε μήνα, και την κορυφαία σειρά live event για ανώτερα στελέχη.

Ο Alan Murray, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής του FORTUNE ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: «Χαίρομαι που βρήκαμε έναν ιδιοκτήτη για το FORTUNE που πιστεύει στην αποστολή μας, σέβεται την ανεξαρτησία μας, θέλει να επενδύσει στη δημοσιογραφία μας, και αισθάνεται ότι το FORTUNE μπορεί να αναδειχθεί στο κορυφαίο brand παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης και άποψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Meredith, Tom Harty, είπε: «Χαιρόμαστε που μαζί με τον Chatchaval Jiaravanon βρήκαμε ένα θαυμάσιο σπίτι για το FORTUNE. Η δυναμική ηγεσία του θα επιτρέψει στο brand του FORTUNE να αναπτυχθεί. Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας του FORTUNE για την εξαιρετική δουλειά τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια».

Η Meredith είχε αγοράσει το FORTUNE στο πλαίσιο της αγοράς της Time Inc., η οποία έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου 2018. Στη συνέχεια, η Meredith ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει όλα τα ειδησεογραφικά και αθλητικά εμπορικά σήματα της Time Inc. – TIME, Sports Illustrated, FORTUNE και MONEY – για να εστιάσει στα brands που απευθύνονται στο βασικό κοινό της εταιρείας, τις γυναίκες στις ΗΠΑ. Στις 31 Οκτωβρίου 2018, η Meredith ολοκλήρωσε τη συμφωνία πώλησης του TIME στους Marc και Lynne Benioff για 190 εκατομμύρια δολάρια.

«Καλά νέα για το FORTUNE»

Ο Alan Murray έγραψε για τη συμφωνία στο fortune.com:

Σήμερα το FORTUNE βρίσκεται παντού στις ειδήσεις. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Chatchaval Jiaravanon συμφώνησε να καταβάλλει 150 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τον τίτλο από τη Meredith και ζήτησε από μένα να το διευθύνω.

Προχθές έφαγα μαζί με τον ‘Chat’ στο Χονγκ Κονγκ και δηλώνω ενθουσιασμένος με το όραμά του για το μέλλον. Ο ίδιος πιστεύει στην αποστολή μας, υποστηρίζει την ανεξαρτησία μας, και θέλει να επενδύσει ώστε το Fortune να αναπτυχθεί περαιτέρω σε όλο τον κόσμο.

Η αποστολή μας είναι να κάνουμε το επιχειρείν καλύτερο παρέχοντας ποιοτική πληροφόρηση και ανάλυση, καθώς και πρόσβαση στα πιο λαμπρά μυαλά. Σε μια περίοδο που η τεχνολογία αναγκάζει τις εταιρείες να αναστοχαστούν, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις συμβουλές και την έμπνευση που χρειάζονται.

Και σε μια στιγμή που ο καπιταλισμός πλήττεται, μπορούμε να αναδείξουμε τις βέλτιστες πρακτικές και να οικοδομήσουμε μια κοινότητα επιχειρηματικών ηγετών που είναι ταγμένοι στην καλύτερη ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας.

Ζούμε μια αβέβαιη στιγμή στην ιστορία της επιχειρηματικότητας. Δεδομένα, το FORTUNE έχει κρίσιμο ρόλο να παίξει ώστε να ανοίξουν νέοι δρόμοι μπροστά μας.

Σχετικά άρθρα