Η Meta ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Threads στην Ευρώπη

Η Meta ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Threads στην Ευρώπη
The Threads application is seen running on a mobile device in this photo illustration on 08 July, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Καλώς ήρθατε όλοι» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Το επίσημο λανσάρισμα του Threads στην αγορά της Ευρώπης ανακοίνωσε την Πέμπτη η Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, 5 και πλέον μήνες μετά από την πρεμιέρα της πλατφόρμας στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές του πλανήτη.

«Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Καλώς ήρθατε όλοι» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ στο Threads.

Η Meta έχει προβεί σε αρκετές αλλαγές στην υπηρεσία από τότε που ξεκίνησε, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ιστότοπου, του threads.net, της δυνατότητας επεξεργασίας αναρτήσεων και της δημιουργίας μιας ροής «ακόλουθων».

Οι χρήστες στην ΕΕ μπορούν να επιλέξουν να δημιουργήσουν ένα προφίλ Threads συνδεδεμένο με το λογαριασμό τους στο Instagram ή να το χρησιμοποιήσουν χωρίς προφίλ για να αναζητήσουν λογαριασμούς, να περιηγηθούν και να μοιραστούν περιεχόμενο μέσω αντιγραφής συνδέσμων ή κοινής χρήσης της πλατφόρμας, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια ανάρτηση ή να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο, αναφέρει η Meta σε δήλωσή της.

Η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στην ΕΕ καθυστέρησε καθώς η Meta συνεργάστηκε με τις ρυθμιστικές αρχές για να διασφαλίσει ότι η υπηρεσία συμμορφώνεται με την τοπική νομοθεσία. Ο αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος δήλωσε ότι πιστεύει ότι η υπηρεσία συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εδώ και και τόνισε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές προστασίας δεδομένων σε συνεχή βάση.

Το Threads έχει αναδειχθεί ευρέως ως αντίπαλος του X, της πλατφόρμας του Έλον Μασκ που ήταν γνωστή ως Twitter. Αρχικά, μέτρησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά η χρήση της πλατφόρμας της Meta έχει μειωθεί έκτοτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: