Στο στόχαστρο του ΔΝΤ τα κρυπτονομίσματα – «Γι’ αυτό πρέπει να ρυθμιστούν»

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ τα κρυπτονομίσματα – «Γι’ αυτό πρέπει να ρυθμιστούν»
Managing Director of the International Monetary Fund Kristalina Georgieva attends the annual meetings of the International Monetary Fund (IMF) and the World Bank Group (WBG), in Marrakesh on October 12, 2023. (Photo by FADEL SENNA / AFP) Photo: AFP
Η υψηλή υιοθέτησή τους θα μπορούσε να υπονομεύσει τη μακροοικονομική χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κρυπτονομίσματα πρέπει να ρυθμίζονται, επειδή ενέχουν κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

«Η πρόκληση είναι ότι η υψηλή υιοθέτησή τους θα μπορούσε να υπονομεύσει τη μακροοικονομική χρηματοπιστωτική σταθερότητα, να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, τα μέτρα διαχείρισης των κεφαλαιακών ροών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, λόγω της ασταθούς είσπραξης φόρων», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην εναρκτήρια ομιλία της σε συνέδριο στη Σεούλ για τα ψηφιακά νομίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό, διαλειτουργικό και προσβάσιμο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρέχοντας κανόνες για την αποφυγή των κινδύνων των κρυπτονομισμάτων, καθώς και υποδομές αξιοποιώντας ορισμένες από τις τεχνολογίες τους», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο κοινό συνέδριο με την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας.

Οι κανόνες δεν έχουν σκοπό να «μας επιστρέψουν σε έναν κόσμο πριν από τα Cryptos, ούτε να καταπνίξουν την καινοτομία», είπε.

«Οι καλοί κανόνες μπορούν να ωθήσουν και να καθοδηγήσουν την καινοτομία», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: