Η Meta «παλεύει» για την αγορά της Κίνας – Συμφωνία με Tencent για την πώληση VR headset

Η Meta «παλεύει» για την αγορά της Κίνας – Συμφωνία με Tencent για την πώληση VR headset
Meta Platforms Inc. logo is pictured through a magnifying glass in this illustrative photo taken in Kyiv on 29 October, 2021. Facebook renames itself to new company brand Meta, Chief of Facebook Mark Zuckerberg said on 28 October 2021. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η επιστροφή της εταιρείας στην Κίνα και ο ανταγωνισμός με την Bytedance.

Η Meta έχει συνάψει συμφωνία με την Tencent για την πώληση ενός νέου, χαμηλού κόστους headset εικονικής πραγματικότητας (VR) στην Κίνα, καθώς προσπαθεί να επιστρέψει σε μια αγορά όπου το Facebook και το Instagram παραμένουν αποκλεισμένα, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal.

Η προκαταρκτική συμφωνία θα καταστήσει την Tencent τον αποκλειστικό πωλητή των προϊόντων της Meta στην Κίνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει ότι η κινεζική εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών θα αρχίσει να πωλεί το headset από τα τέλη του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοσίευμα δεν δίνει λεπτομέρειες για την πιθανή τιμή.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook, μαζί με το Twitter, μπλοκαρίστηκαν από το Πεκίνο στα μέσα του 2009 μετά από τις ταραχές στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ, στις οποίες οι αρχές λένε ότι συνέβαλαν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμφωνία δίνει στη Meta την ευκαιρία να επιστρέψει στην κινεζική αγορά και να ανταγωνιστεί την Bytedance, ιδιοκτήτρια της TikTok, η οποία κατασκευάζει το VR headset Pico.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: