Οι μέτοχοι του Twitter επιμένουν στην εξαγορά – “Θα τα πούμε στο δικαστήριο” τους λέει ο Έλον Μασκ

Οι μέτοχοι του Twitter επιμένουν στην εξαγορά – “Θα τα πούμε στο δικαστήριο” τους λέει ο Έλον Μασκ
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Τον Απρίλιο του 2022 το αφεντικό της Tesla και της SpaceX εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας για 44 δισ. δολάρια.

Μετά από πολλούς μήνες συζήτησης γύρω από τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ, οι μέτοχοι του δημοφιλούς κοινωνικού δελτίου ενέκριναν την εξαγορά μετά από ψηφοφορία. 

Η απόφαση να πάρθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων, συγκεκριμένα το 98,6%, να ψηφίζει υπέρ της εξαγοράς, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Αυτό σημαίνει πως το Twitter θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου ο Μασκ να προχωρήσει στην αγορά. 

Τον Απρίλιο του 2022 το αφεντικό της Tesla και της SpaceX εκδήλωσε ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας για 44 δισ. δολάρια, όμως η διαδικασία πάγωσε όταν ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποστήριξε πως παραπλανήθηκε σχετικά με τον αριθμό των spam και bot λογαριασμών της πλατφόρμας. Το Twitter αρνήθηκε τον τόσο υψηλό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών.

Η αξία του Twitter αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 33 δισ. δολάρια, χαμηλότερα, δηλαδή, από τα χρήματα που καλείται να δώσει ο Μασκ για να το αγοράσει, και η ψηφοφορία των μετόχων ήρθε μετά από την τρίτη επιστολή που έστειλε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προκειμένου να τερματίσει τη συμφωνία.

Η υπόθεση ανάμεσα στο Twitter και τον Έλον Μασκ αναμένεται να πάει σε δίκη στις 17 Οκτωβρίου.