Η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία του Xbox Series S- Το μικρότερο που φτιάχτηκε ποτέ

Δείτε πόσο θα κοστίζει.

Μόλις μερικές ώρες μετά το εκτεταμένο leak της κονσόλας Xbox Series S της Microsoft, η εταιρεία επιβεβαίωσε την ύπαρξή του. Με μία ανάρτηση στο Twiiter, η Microsoft επισημοποίησε τη νέα γενιά της κονσόλας της, το «Xbox Series S», το οποίο όπως επισημαίνει έχει «εμφάνιση επόμενης γενιάς» και είναι «το μικρότερο Xbox» που έχει υπάρξει ποτέ. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 299 δολάρια. Στο Ην. Βασίλειο θα κοστίζει 249,99 λίρες.

Η εταιρεία προέβη στην ανακοίνωση αφότου είχαν διαρρεύσει σε διάφορα site και στα social media τόσο τα σχέδια όσο και τα χαρακτηριστικά του της συγκεκριμένης κονσόλας.

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση δίνει μια καλύτερη εικόνα στο Series S, σε σχέση με τη φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως, δείχνοντας πόσο λεπτό είναι και επιβεβαιώνοντας την απουσία οπτικής μονάδας δίσκου. Όσον αφορά τη φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει προηγουμένως, η Series S φαίνεται να στέκεται όρθια, αλλά ο προσανατολισμός του logo του Xbox υποδεικνύει ότι αναμένεται να τοποθετείται περισσότερο σε οριζόντια θέση.

Αυτά περιλαμβάνει προς το παρόν η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft προς το παρόν. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες «σύντομα».

Μόλις διέρρευσε και ολόκληρο το trailer παρουσίασης της κονσόλας, το οποίο παρέχει περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτό η κονσόλα θα έχει την ίδια SSD τεχνολογία με το Xbox Series X, με έναν δίσκο των 512GB που θα αξιοποιεί το Xbox Velocity Architecture. Η ανάλυση που θα στοχεύει θα είναι 1440p, με τη Microsoft να υπόσχεται απόδοση επόμενης γενιάς με υποστήριξη για έως και 120FPS σε ορισμένα παιχνίδια. Το Series S θα υποστηρίζει και ray-tracing, variable rate shading, variable refresh rate και άλλες next-gen τεχνολογίες. Τέλος, το βίντεο επισημαίνει πως η κονσόλα θα και 4K upscaling για τα παιχνίδια και 4K streaming για όλες τις media ανάγκες σας.

Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τόσο το Xbox Series S όσο και το πιο εξελιγμένο Xbox Series X , το οποίο θα κοστίζει 499 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου.

To Xbox Series S έχει σχεδιαστεί για να παίζονται παιχνίδια νέας γενιάς και να είναι μικρότερο και φθηνότερο από το Series X.