Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια σε πολωνική εταιρεία cloud- Σε τι στοχεύει

Η Microsoft επενδύει 1 δισ. δολάρια σε πολωνική εταιρεία cloud- Σε τι στοχεύει
epa04863560 The Microsoft logo outside the software company's German headquarters in Unterschleissheim, Germany, 28 July 2015. Microsoft will launch its new and much anticipated operating system Windows 10 on 29 July 2015. EPA/SVEN HOPPE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τεχνολογικός γίγαντας θα επενδύσει σε κέντρο δεδομένων που θα παρέχει υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις, δημόσια ιδρύματα και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 7 ετών.

Συμφωνία με την πολωνική εταιρεία cloud, Chmura Krajowa, έκλεισε η Microsoft, προσθέτοντας ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια σε κέντρο δεδομένων που θα παρέχει υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς της Πολωνίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, δήλωσε ότι πιστεύει βαθιά πως η επένδυση της Microsoft στην Πολωνία θα είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις, τα δημόσια ιδρύματα και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα τους επιτρέψει να περάσουν σε ψηφιακά πρότυπα εργασίας.

Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιρειών θα διαρκέσει 7 χρόνια, σε μία περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι θα διδαχθούν να εργάζονται χρησιμοποιώντας τεχνολογία cloud.