Η Microsoft κατεδαφίζει τα γραφεία της για να χτίσει μια μίνι πόλη

Η Microsoft κατεδαφίζει τα γραφεία της για να χτίσει μια μίνι πόλη
epa01241505 Undated handout by Microsoft shows an aerial view of the Microsoft Redmond Campus in Redmond, Washington, USA. US software giant Microsoft, producer of the Windows computer operating system, said 01 February 2008 it plans to buy internet firm Yahoo! EPA/MICROSOFT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Το εντυπωσιακό σχέδιο της τεχνολογικής εταιρείας για την κατασκευή ενός εντυπωσιακού ιδιόκτητου «χωριού».

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ριζική αναδόμηση των γραφείων της στο Redmond.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, η έδρα της θα μετασχηματιστεί σε μια μίνι πόλη, με μεταφορικά μέσα, ψηλά κτίρια, και δημόσιους χώρους!

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ότι η επέκταση του campus της θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και θα απαιτήσει 5-7 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Θα περιλαμβάνει την προσθήκη 18 νέων κτιρίων, ενώ θα δαπανηθούν 150 εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση των μεταφορικών υποδομών και τη δημιουργία δημόσιων χώρων.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός αίθριου συνολικής χωρητικότητας 12.000 ανθρώπων, μονοπατιών για περπάτημα, αθλητικών εγκαταστάσεων, καταστημάτων λιανικής πώλησης, καθώς και μιας γέφυρας με πεζούς που θα συνδέει τον χώρο με έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Η κατασκευή του σταθμού είναι προγραμματισμένη να έχει ολοκληρωθεί το 2023.

Μια αξιοσημείωτη πτυχή του έργου είναι η πρόθεση της Microsoft να κατασκευάσει πολλαπλούς υπόγειους χώρους στάθμευσης. Έτσι, το campus θα είναι ένας τεράστιος πεζόδρομος, ιδανικός για πεζούς και ποδήλατα.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί, σύμφωνα με την εταιρεία, στην εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού, στους ανοιχτούς χώρους, και σε «γειτονιές ομάδων» για την προώθηση της καινοτομίας.

Η Microsoft δήλωσε ότι η σχετική επένδυση θα οδηγήσει στη δημιουργία 2.500 νέων θέσεων εργασίας για την κατασκευή του έργου και θα ωφελήσει ολόκληρη την κοινότητα του Puget Sound.

Όταν ολοκληρωθεί, η νέα έδρα της εταιρείας θα περιλαμβάνει 131 κτίρια, συνολικά, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν 55.000 εργαζόμενοι – 8.000 περισσότεροι από τους 47.000 που ήδη απασχολούνται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

«Δημιουργούμε ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας για να διατηρήσουμε και να προσελκύσουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως. Παράλληλα, κατασκευάζουμε ένα campus που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι γείτονές μας. Και το κάνουμε με έναν έξυπνο, οικονομικά, τρόπο, καθώς και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα» έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith.