Η μείωση πωλήσεων συρρικνώνει την παραγωγή της Nissan

Η μείωση πωλήσεων συρρικνώνει την παραγωγή της Nissan
epa07363823 The Nissan logo is seen on a Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo displayed at the car maker showroom in Tokyo, Japan, 12 February 2019. Nissan Motor Co. announced financial results for the third quarter of fiscal year 2018, ending 31 March 2019, as well as for the first nine months. EPA/FRANCK ROBICHON

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει εξαγορασθεί από τον γαλλικό όμιλο της Renault, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων που δεν έχουν αξιόλογη εμπορική απήχηση.

Η μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων που καταγράφεται στη διεθνή αγορά, η επένδυση μεγάλου ύψους που αφορά την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης και οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται στον γαλλικό όμιλο Renault, μετά την σύλληψη του Κάρλος Γκον, είναι οι σημαντικότερες αίτιες που οδήγησαν την Nissan στην επανεξέταση των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει εξαγορασθεί από τον γαλλικό όμιλο της Renault, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων που δεν έχουν αξιόλογη εμπορική απήχηση. Οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως τα μοντέλα σεντάν τα οποία χάνουν μερίδιο από την αγορά λόγω της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων των SUV.

Τα μοντέλα τα οποία θα δεχθούν τις συνέπειες από τις περικοπές των εξόδων είναι τα Nissan Sentra και Versa, Datsun on-DO και Infiniti Q60. Η Nissan, επανεξετάζει την στρατηγική της για τα 60 μοντέλα που περιλαμβάνουν οι μάρκες Nissan, Infiniti και Datsun, οι οποίες ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της κατά τουλάχιστον 10% μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Αυτή η απόφαση είναι μέρος ενός μεγάλου προγράμματος αναδιάρθρωσης το οποίο περιλαμβάνει περικοπές του εργατικού δυναμικού και της παραγωγικής ικανότητας.

Η Nissan, εξετάζει το ενδεχόμενο να συρρικνώσει τις επιλογές και τα πακέτα που προσφέρονται στα οχήματά της. Οι πολυάριθμες παραλλαγές και εκδόσεις αποδεικνύονται ακριβές και επιβαρύνουν την εταιρεία με πρόσθετες δαπάνες και περίπλοκες διαδικασίες.

Ανάλογες αποφάσεις για περιορισμό της παραγωγής και των εκδόσεων έχει πάρει και η Mercedes-Benz.

Πέρσι, η Nissan, είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή οκτώ νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων για να επιτύχει ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μεγάλο σεντάν της Nissan, Maxima, θα μπορούσε να λανσαριστεί στην αγορά σαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο IM “elevated sports sedan”, που αποκαλύφθηκε στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.