Η Mondelēz στις κορυφαίες επιλογές απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα

Η Mondelēz στις κορυφαίες επιλογές απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα
Η εταιρεία βρέθηκε στη 2η θέση στη συνολική κατάταξη μεταξύ όλων των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς είναι η κορυφαία επιλογή των νέων για τη μελλοντική τους απασχόληση στον τομέα των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης.

H Mondelēz έλαβε τη 2η θέση στη συνολική κατάταξη όλων των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ως κορυφαία επιλογή των νέων για τη μελλοντική τους απασχόληση, ύστερα από άνοδο τριών θέσεων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Παράλληλα, αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην κορυφαία θέση στον τομέα των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης (FMCG).

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση η σημαντική αυτή διάκριση προέκυψε μέσα από την έρευνα του Kariera.gr που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βασισμένη σε ένα ευρύ δείγμα συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, η έρευνα αναλύει τις στάσεις που έχουν οι νέοι στη χώρα ως προς την καριέρα τους και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή.

Στην έρευνα συμμετείχαν κυρίως μέλη της Γενιάς Υ, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-2000, καθώς και νέοι της Γενιάς Ζ (γεννημένοι από το 2000 και μετά). Η Γενιά Υ ή Millennials είναι σήμερα η μεγαλύτερη αριθμητικά γενιά στον κόσμο.

Η Mondelēz έμπρακτα στηρίζει και ενισχύει τη συνεργασία της με τους νέους μέσα από μια σειρά ενεργειών που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της εταιρείας σε ημέρες καριέρας και εκπαιδευτικές ημερίδες Πανεπιστημίων, προγράμματα πρακτικής απασχόλησης (internships) και πρακτικές συμβουλές προετοιμασίας και καθοδήγησης (coaching / mentoring) σε νέους αποφοίτους.

Παράλληλα, μέσω του Προγράμματος «Top2Top» και των δύο πυλώνων του «Top2Top Business Challenge» και «Top2Top Engineering Challenge», η Mondelēz προσφέρει τη δυνατότητα σε απόφοιτους και τελειόφοιτους Μεταπτυχιακών προγραμμάτων και Πολυτεχνικών Σχολών να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία της εταιρίας που έχει στόχο την ενεργή υποστήριξη σε νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην αφετηρία της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Η Κατερίνα Βλάχου, Γενική Διευθύντρια της Mondelēz για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους καθώς προέρχεται από μια νέα και δυναμική γενιά ανθρώπων που οραματίζεται το καινούριο και το δημιουργικό και αποτελούν φορέα αλλαγής. Πιστεύουμε πραγματικά στις δυνατότητες των νέων αυτών ανθρώπων και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια κορυφαία επιλογή απασχόλησης για τους νέους και στο μέλλον».