Η Mondelez στοχεύει να αλλάξει το μέλλον των σνακ

Η Mondelez στοχεύει να αλλάξει το μέλλον των σνακ

Ο κλάδος των σνακ είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων με πωλήσεις 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

της Grace Donnelly

Η Mondelez, που διαθέτει μεταξύ άλλων τα πασίγνωστα εμπορικά σήματα Oreo και Toblerone, θα ιδρύσει ένα νέο τμήμα μέσα στον Νοέμβρη, που στόχο θα έχει να καθορίσει το μέλλον των σνακ, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Ο κλάδος των σνακ είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων με πωλήσεις 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Η αύξηση αυτή των πωλήσεων είναι καλό νέο για τη Mondelez- την εταιρεία με έσοδα 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παράγει τα μπισκότα belVita, τα κράκερ Ritz και τις γκοφρέτες Nilla- εφόσον όμως θα μπορέσει να παρακολουθήσει τις ταχύτατα μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών. Ο κολοσσός των σνακ, που καταλαμβάνει την 117η θέση στη λίστα Fortune 500, εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα τροφοδοτήσει τα έσοδά της με 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022.

Ο νέος κόμβος καινοτομίας θα εστιάσει σε τρεις τομείς που η εταιρεία θεωρεί ότι είναι έτοιμοι για περαιτέρω ανάπτυξη- τα σνακ ευεξίας, τις ψηφιακές πλατφόρμες, και τα premium σνακ- σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Mondelez, Tim Cofer. Ο Cofer θα ηγηθεί της νέας καινοτόμου ομάδας, η οποία θα φέρει την επωνυμία SnackFutures και θα περιλαμβάνει ταλέντα μέσα από την εταιρεία καθώς και εξωτερικούς εταίρους.

Ο ίδιος μίλησε στο Fortune σχετικά με τους στόχους, τη στρατηγική και τη δομή του νέου ανεξάρτητου επιχειρηματικού τμήματος: «Η SnackFutures στόχο έχει να εκμεταλλευτεί τις νέες τάσεις και να κινητοποιήσει το συγκεκριμένο οικοσύστημα επιχειρηματιών για να προωθήσει μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον καταναλωτή, παράλληλα με την ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στον κλάδο των σνακ παγκοσμίως».

Η ομάδα της SnackFutures θα βασιστεί σε μια τριπλή προσέγγιση: την ανακάλυψη νέων προϊόντων, την εκ νέου ανακάλυψη μικρότερων ή τοπικών εμπορικών σημάτων που έχουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, και την επένδυση σε άλλες εταιρικές οντότητες στις οποίες ίσως στραφεί η Mondelez για να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της. «Έχουμε ήδη αρχίσει να θέτουμε τα θεμέλια αναφορικά με τους δυνητικούς εταίρους στους οποίους ίσως επενδύσουμε μελλοντικά» είπε ο Cofer στο Fortune, προσθέτοντας ότι πολύ σύντομα η εταιρεία «θα αρχίσει να “στοιχηματίζει”» σε νέα προϊόντα και πλατφόρμες.