Η Νάντια Βαλαβάνη στο κόμμα Κωνσταντοπούλου – Ποιοι θα την ακολουθήσουν

Η Νάντια Βαλαβάνη στο κόμμα Κωνσταντοπούλου – Ποιοι θα την ακολουθήσουν

Το νέο κόμμα μάλλον θα ανακοινωθεί Δευτέρα και θα συνεργαστεί με αυτό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

H πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναμένεται να ακολουθήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο νέο κόμμα που σκοπεύει να ανακοινώσει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο κόμμα θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη Δευτέρα, και θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την τακτική που θα ακολουθήσει στο δρόμο προς τις εκλογές αλλά και τη μορφή που θα λάβουν οι εκλογικές συνεργασίες που θα συνάψει.

Θεωρείται ότι η πρόεδρος της Βουλής θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά με την ίδρυση νέου κόμματος θα θέσει αυτή του κανόνες προεκλογικής και μετεκλογικής συνεργασίας.

Από το κόμμα του Λαφαζάνη, αναμένεται προσωρινά να αποχωρήσουν για να συνεργαστούν ξανά μετά μαζί του, οι πολιτική φίλοι της προέδρου της Βουλής, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση και Ραχήλ Μάκρη, ενώ πιθανόν να πράξει το ίδιο και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Στο κόμμα της προέδρου της Βουλής ίσως συνεργαστούν και βουλευτές της Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδος (ΚΟΕ) που καταψήφισαν το μνημόνιο καθώς και ο Κώστας Ζαχαριάς.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κόμματος, αναμένεται να ανακοινωθεί και η πολιτική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε του Παναγιώτη Λαφαζάνη.