Η Νέα Υόρκη κλείνει για δύο χρόνια την πόρτα στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων

Η Νέα Υόρκη κλείνει για δύο χρόνια την πόρτα στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων
Photo: pixabay.com
Η πολιτεία απαγορεύει στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας να τροφοδοτούν εγκαταστάσεις που εξορύσσουν κρυπτονομίσματα.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί την πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, έπειτα από την υπογραφή νόμου την Τρίτη.

Το νομοθέτημα προβλέπει ένα μορατόριουμ 2 ετών για όλες τις μονάδες παραγωγής ορυκτών καυσίμων οι οποίες τροφοδοτούν με ενέργεια εγκαταστάσεις που εξορύσσουν κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, ο νόμος ανέθεσε στο αρμόδιο Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, να διερευνήσει κατά πόσο η εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων εμποδίζει την πολιτεία της Νέας Υόρκης από το να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Περιβαλλοντολόγοι δήλωσαν ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται πολύ πίσω από την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων, καθώς μέχρι τώρα επιτρέπει στις εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων να τροφοδοτούνται με ενέργεια από τα εργοστάσια φυσικού αερίου.

Από την άλλη, υποστηρικτές των ψηφιακών νομισμάτων, θεωρούν ότι αυτή η απόφαση θα χτυπήσει με πολύ άσχημο τρόπο την οικονομική ανάπτυξη της Νέας Υόρκης, καθώς διαχωρίζει ξεκάθαρα τα κρυπτονομίσματα από άλλες επίσης ενεργοβόρες δραστηριότητες.

Είναι γνωστό ότι η διαδικασία εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Σύμφωνα με έρευνα της Διοίκησης Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε το 2018, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoins συγκρίνεται με τη συνολική κατανάλωση του Χονγκ Κονγκ για όλο το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ